4 thoughts on “Silmät kiinni

 1. Polttoa pack:iin ja kevään jatkoja 🙂

  Mää miettisin mitähän sää tästäkin ajattelit. Varmaankin olet lukaissut. Lausuma tosin irrotettu yhteydestään:

  Rosenberg kehottaa varovaisuuteen.

  – Osakemarkkinoiden vuoristorata on suurelle yleisölle syy pitäytyä puolustuksellisessa sijoitusasenteessa, joka se on omaksunut karhumarkkinarallin (bear market rally, laskumarkkinaralli) aikana. Osakekurssit ylös ajaneet tahot eli hedge-rahastot ja isot pankit ovat kiihkottomasti ja viileästi poistumassa markkinoilta, muistuttaa ekonomisti.

  http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2010/05/33306

  Siitä sun six-pack:istä. Ei rasvaprosenttis viimenäkemälläkään voinnu olla kuin kympin hujakoilla 🙂 Tiukille meinaat vetää…

  jousimies

  1. Kovasta kunnosta ei tingitä!:)

   Ainahan siellä joku HF myy tai ostaa ja aika harva oli enään jäänyt markkinoilta pois vuodenvaihteessa. Varmasti suuri vaikutus on isojen toimijoiden automaattisella kaupankäynnillä. Ei pienillä hedgerahastoilla, joita ne suhteessa yleensä ovat, ole kuitenkaan mielettömiä resursseja, vaikka nekin yhdessä muiden toimijoiden kanssa vaikuttavat markkinoihin. Kyse on yleisesti siitä, millainen markkinoiden DNA on tänä päivänä, johon vaikuttavat kaikki osapuolet, kuten vapaan pääsyn markkinoille omaavat piensijoittajat.

   Markkinoilla kaikki yrittävät tällä hetkellä ennakoida muiden liikkeitä, joka luo sen, että liikkeet saattavat muodostua todella nopeasti voimakkaiksi kuten viime torstaina, kun kaikki laukeaa kerralla. Liittyihän siihen toki moni muukin asia.

   Valitettavasti realiteetti on kuitenkin se, että länsimaiden velkaantuminen, joka on kasvua tuonut, alkaa olemaan jo tapissa. Tämä taas tarkoittaa sitä, että se takavuosien moottori, joka pörssikursseja on nostanut, alkaa olla pahasti käytetty.

   Koko homman arvioimista vaikeuttaa se, että ei tiedä milloin shorttikielto tai jotain muuta vastaavaa tulee, kun valtioiden taholta kursseja manipuloidaan vaikka väkisin ylös.

   Nyt kuulemma ei olla enään tyytyväisiä luottoluokittajien liian pessimistisiin näkemyksiinkään:

   "Plans for a European credit-rating authority are already under consideration at the EU Commission, the bloc’s Brussels- based executive agency. It also is investigating whether ratings companies such as Standard & Poor’s wield too much power over investors’ perceptions of governments."

   Eli ei tässä tiedä, jos jokin innovaatio tai valhe keksitään, jolla vielä lisää voidaan velkaantua ja siksi mennään päivä/viikko kerrallaan. Velkaantuminen on kuitenkin vain ongelmien kasaantumista. Se vahingoittaa yhdessä kasvavan eriarvoisuuden kanssa yhteiskunnan kykyä luoda pitkän ajan hyvinvointia ja jossain on sen raja. Asioiden pahenemisen näkee esim. Kreikassa tapahtuvista mellakoista ja kuolon uhreista. Se on sitä epästabiliteettia, jota kapitalismi ja plutokratia yhdessä luovat, kun meillä "pörssigurut" laskevat omia osinkojansa vanhojen miljooniensa päälle ja kiinnittävät kaiken huomionsa siihen, että oliko siellä yhtiökokouksessa nyt nyt tarpeeksi hyvää pullaa vai oliko siellä jopa kaalikääryleitäkin.

   Tämä homma ja kaikkien pillipiipareiden ostoeuforian lietsonta tässä ********, joten parempi olla vähän aikaa hiljaa.

   1. On kevät!!!

    Mainitsit että globaaliksi muodiksi on tullut että kaikki yrittävät seurata toisiaan ja siitä seuraa että:

    • ilmiöt nopeutuvat
    • ilmiöt vahvistuvat (trendi jatkaa kunnes ollaan ihan tapissa)

    On mielenkiintoista seurata tuleeko tämän seurauksena lisää viime torstaita muistuttavia maailmanlaajuisia dippejä ja kuplia.

    Niitä odotellessa taidan tehdä neuvosi mukaan ja kaivan kellarista rullaluistimet esiin – on kevät !!!!

    Lähde: wikimedia

Comments are closed.

Related Posts

Kevyttä

Euroopan tukiunioni

Suomessa v. 1994 järjestettiin kansanäänestys EU:hun liittymisestä ja ”kampanjoin” aika tavalla liittymisen puolesta. Kaikenlaisia mielipiteitä minullakin on ollut 🙂

EU on ehkä aina ollut tai ainakin