Skuupit ja Ukraina

Talous Yhteiskunta

Media näyttää toimivan koronan ja Ukrainan kanssa samalla tavalla: joka päiväksi tarttis´ saada muutama skuuppi. Itse pidän sekä sairautta että sotaa siksi vakavina asioina, etten välittäisi lukea peräkkäin tällaisia otsikoita ”Sota Ukrainaan, Linda Lampenius surullinen” (jälkimmäinen liittyi Hugh Hefneriin). Ja tätä kutsutaan vastuulliseksi mediaksi.

Ajattelee Putinista muutoin mitä hyvänsä, kyllä hänen hallintonsa on ymmärtänyt ryhtyvänsä sotaan. Ja Venäjällä aiheesta tiedetään enemmän kuin useimmissa Nato-maissa.

Jo perjantaina joku asiantuntija saatiin kommentoimaan Venäjän kärsimiä tappioita. Lännessä tuntemattomiksi jääneet Tšetšenian sodat vaativat yli 100.000 ihmisen hengen. Sota Ukrainassa on kestänyt jo nyt kahdeksan vuotta ennen kuin se lännessä huomattiin. Yhtä pitkä aika Venäjällä on pärjätty yksien vastatoimien kanssa. Tämä on mittakaava.

En liioin epäilisi Putinin asemaa. Katsoin jonkun Suomessa pitkään asuneen Ukrainan venäläisen FB-sivua: ”USA hyökännyt Ukrainaan”.

Lännen lisäksi myös Ukraina yllätettiin: ei mobilisaatiota, ei sulutuksia. Ukraina tulee kärsimään suuria tappioita ja sitä ei mikään estä.

Toivon että Venäjä pysähtyy ennen Puolan ja Romanian rajaa, mieluiten Dneprille tai jo idemmäs. Jos ei pysähdy, ainakin eurooppalaisen suursodan ja ehkä myös globaalin suusodan vaara kasvaa suureksi, sillä ukrainalaiset jatkavat aivan varmasti vastarintaa vielä Puolan ja Romanian raja selkänsä takana. Silloin Venäjä joutuu vääjäämättä taisteluun Naton kanssa, asia mitä kylmä sota ei koskaan nähnyt.

sota

3 thoughts on “Skuupit ja Ukraina

  1. Nato peruu lupauksiaan. Alun perin Nato lupasi Ukrainaan ven.valmisteisia hävittäjiä, joita on eräillä Nato-mailla. Nyt sekä Stoltenberg että Puolan presidentti perääntyvät. Riskit sodan laajenemisesta ovat liian suuret. Lähde on Pentagonista:
    https://www.stripes.com/theaters/europe/2022-03-01/poland-nato-russia-invasion-ukraine-5185737.html

    Lisäksi sopii kysyä, miksi ihmeessä it-ohjuksia ei luvattu jo ennen hyökkäystä, millä olisi ehkä voinut olla jopa ennaltaehkäisevää vaikutusta. Vastaus on ilmeinen: silloin ei ollut päätöksiä eikä yksituumaisuutta lännessä.

  2. Hyviä uutisia Ukrainalle:

    JOS tuo uutinen https://www.standard.co.uk/news/uk/uk-supplying-weapons-to-ukraine-antitank-missiles-starstreak-russia-b987984.html pitää paikkansa, Ukrainan it vahvistuu merkittävästi. Useimmat olkapäältä laukaistavat it-ohjukset ovat tehokkaita lähinnä vain hekoja vastaan, mutta tämä on aivan toista maata: häirintäresistentti, kantama jopa yli 7 km ja nopeus yli Mach 3. https://en.wikipedia.org/wiki/Starstreak

    Tuo lienee lännen korkeinta Ukrainaan myytyä teknologiaa ja britit eivät sitä myisi, jos eivät Ukrainaan luottaisi. Merkittävää on myös harkinta-aika: Ukrainan piti taistella viikkoja ennen kuin britit olivat valmiit ko. ohjusta myymään.

Vastaa

Related Posts

Talous

Palvelujakin paleltaa jo

Koronan jälkeinen talous on venkoillut oudosti. Historiallisen elvytyksen buustaama kysyntäpiikki johti yhdessä vakavien tuotantohäiriöiden kanssa tarjontapulaan ja inflaatioon, joka alkoi jo kuukausia sitten näivettää teollisuutta.

Palvelujen

Sijoittaminen

Halvan rahan aikakausi

YLEn Areenasta löytyy hyvä dokumentti FEDin toiminnasta ja USAn talouskehityksestä finanssikriisistä tähän päivään.

https://areena.yle.fi/1-65378367

Dokumentissa tulee uusia näkökulmia myös liittyen kysymykseen omien osakkeiden ostosta. Tähän otetaan hieman

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com