Slush 2011 start-up-tapahtuma 2. – 3.11. Kaapelitehtaalla

Kansainvälisen kilpailukykynsä ylläpitämiseksi suomalainen suurteollisuus siirtää tuotekehitys- ja tuotantopanostusta kehittyville ja kasvaville markkinoille. Hyvä kilpailukyky näkyy yrityksen terveessä tuloksessa ja  markkina-arvossa, mikä näin palvelee yritykseen sijoittanutta perinteistä osakkeenomistajaa. Suuryritysten painopisteen siirtyminen synnyttää ennen kaikkea kansainvälisestä kaupasta riippuvissa kansantalouksissa toimintavajeen, jossa kansakunnan resurssit ovat vajaakäytössä. Tämä johtaa ennen pitkään talouden kurjistumiseen.

Suomessa ollaan jo jokin aika sitten herätty kyseisen trendin uhkaan. Viime vuosina on lopetettu useita puunjalostustehtaita, mikä on "yön yli" kurjistanut tehdaspaikkakunnan elämän. Kansallisella tasolla kaksi kolmesta talouden tukipilarista, paperi ja elektroniikka, on supistamassa toimintojaan rankasti.

Sijoittajana haluan luonnollisesti, että suomalaiset pörssiyritykset, joihin sijoitan, menestyvät. Suomalaisena haluan myös, että maamme on hyvä paikka elää tuleville sukupolville. Maa, joka tarjoaa mahdollisuuksia, vaurautta ja hyvää elämää. Resurssien, kuten osaamisen, vajaakäytön ehkäisemiseksi kansakunnan odotukset kohdistuvat uusiin aloitteleviin yrityksiin, kasvuyrityksiin ja suomeen mahdollisesti investoiviin kansainvälisiin yrityksiin. Sijoittajina voimme olla talkoissa mukana sijoittamalla varallisuuttamme Suomessa toimiviin start-up- ja kasvuyrityksiin ja näin mahdollistaen kansakuntamme kehittymisen, ja samalla itse vaurastuen.

Hyvän läpileikkauksen start-up-segmenttiin itse yritysten ja heidän rahoittajien muodossa saa ensi viikon Slush 2011-tapahtumassa. Nähdään tapahtumassa!

Related Posts