Suomen kehitysyhteistyö on erittäin hyvällä tasolla

Äärimmäinen köyhyys (niiden osuus, jotka joutuvat tulemaan toimeen alle 1,25$ tuloilla / päivä) on pudonnut kolmasosaan viimeisten vuosikymmenten aikana kuten oheisesta Maailmanpankin tietoihin perustuvasta kuvasta näemme.

Monista maista, joita Suomikin on aiemmin avustanut, on tullut kehitysavun merkittäviä antajia (esim. Kiina) ja köyhyyden häviäminen on vain kiihtynyt tämän nykyisen talouskriisin aikana. Talouskasvu tapahtuu kehittyvissä maissa (Kauko-Itä, Afrikka ja etelä-Amerikka) ja myös sosiaaliseen epätasa-arvoon kiinnitetään yhä suurempaa huomiota.

Suomi on huolehtinut omasta kehitysavustaan vuosien mittaan erinomaisesti. Annamme puolisen prosenttia bruttokansantuotteestamme kehitysyhteistyöhön ja tätä osuutta on vielä merkittävästi lisätty vuosien 2007…2011 aikana. Olemme erittäin merkittävä ja avokätinen hyväntekijä ja meidän asemaamme korostaa vielä otollisten kohteiden hupeneminen. Apuamme jakamassa on yhä harvempi avun tarvitsija.

 

Kehitysyhteistyön osuus Suomen BKT:stä (Lähde: Findikaattori/Ulkoasiainministeriö)

Voisiko kehitysavusta hieman tinkiä nyt kun avun tarvitsijat kovasti hupenevat? Osa kehitysyhteistyön kohteista edistää vientiämme ja tämä pitää ottaa luonnollisesti huomioon laskelmassa. Mutta annamme nyt merkittävää apua Kreikalle, joka sekin on kehitysmaan kaltaisessa tilassa, jossa valtiohallinto ei enää toimi kunnolla. Onko meillä varaa tukea kaikkia niitä kansoja ja ihmisiä jotka elävät huonosti toimivissa yhteiskunnissa? Johonkin on vedettävä raja.

Related Posts

Asunnot ja metsä

Asuntokauppaa

Aluksi silmäilin uutista, jonka mukaan as.oy. karhuaa nyttemmin konkurssiin menneeltä rakennusfirmalta noin miljoonaa euroa. Uutisessa ei mainittu as.oy:n nimeä, mutta hallituksen pj:n nimellä löytyi as.oy.

Yhteiskunta

Poliittista empatiaa

Empatiaa kaipaa Stubb, entinen koulukiusaaja, joka taustaansa kommentoi HS:ssä ”Jos olen ollut mulkku, pyydän anteeksi.” Yksi sitaatti kertoo enemmän kuin tuhat selfietä tai muuta kiiltokuvaa.

Vakavalla