Suomen kehitysyhteistyö on erittäin hyvällä tasolla

Äärimmäinen köyhyys (niiden osuus, jotka joutuvat tulemaan toimeen alle 1,25$ tuloilla / päivä) on pudonnut kolmasosaan viimeisten vuosikymmenten aikana kuten oheisesta Maailmanpankin tietoihin perustuvasta kuvasta näemme.

Monista maista, joita Suomikin on aiemmin avustanut, on tullut kehitysavun merkittäviä antajia (esim. Kiina) ja köyhyyden häviäminen on vain kiihtynyt tämän nykyisen talouskriisin aikana. Talouskasvu tapahtuu kehittyvissä maissa (Kauko-Itä, Afrikka ja etelä-Amerikka) ja myös sosiaaliseen epätasa-arvoon kiinnitetään yhä suurempaa huomiota.

Suomi on huolehtinut omasta kehitysavustaan vuosien mittaan erinomaisesti. Annamme puolisen prosenttia bruttokansantuotteestamme kehitysyhteistyöhön ja tätä osuutta on vielä merkittävästi lisätty vuosien 2007…2011 aikana. Olemme erittäin merkittävä ja avokätinen hyväntekijä ja meidän asemaamme korostaa vielä otollisten kohteiden hupeneminen. Apuamme jakamassa on yhä harvempi avun tarvitsija.

 

Kehitysyhteistyön osuus Suomen BKT:stä (Lähde: Findikaattori/Ulkoasiainministeriö)

Voisiko kehitysavusta hieman tinkiä nyt kun avun tarvitsijat kovasti hupenevat? Osa kehitysyhteistyön kohteista edistää vientiämme ja tämä pitää ottaa luonnollisesti huomioon laskelmassa. Mutta annamme nyt merkittävää apua Kreikalle, joka sekin on kehitysmaan kaltaisessa tilassa, jossa valtiohallinto ei enää toimi kunnolla. Onko meillä varaa tukea kaikkia niitä kansoja ja ihmisiä jotka elävät huonosti toimivissa yhteiskunnissa? Johonkin on vedettävä raja.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan