Syksyisiä osingonmaksajia

Sijoittaminen

Alla on taatusti subjektiivinen lista otsikon aiheesta. Listasta puuttuu pari ainakin näennäisen kovaa nimeä, kaivosyhtiöt Vale S A ja Rio Tinto. Uponorista on hyvä tiedostaa sen toimivan rakennusalalla. Muita firmoja saatan sopivaan hintaan ostaakin. Lista on pari päivää vanha eli efektiivinen tuotto vaihtelee kurssien mukaan.  Tuotto on vuosituotto ja päivämäärä osaosingon irtoamispäivä. Osaosinkoja maksetaan vähintään kahdesti vuodessa.

Lopuksi totean, etten syysosinkoja kauheasti kaipaisi, nyt tuollaisetkin täytyy pitää mielessä 🙂

Omistan kaikkia tässä mainittuja firmoja, mutta määrät vaihtelevat suuresti. Electroluxia, Kemiraa, Keskoa, Tietoa ja Teliaa omistan ns. tuntuvasti. Tiedot ovat peräisin kirjautumista vaativasta lähteestä ja saattavat sisältää virheitä.

Aikajärjestyksessä:

Kesko Corporation A 4,84% 12.9.2022

Uponor 4,5% 14.9. 2022

TietoEVRY Corporation 5,33% 23.9.2022

Electrolux AB ser. B 6,25% 29.9.2022

TELENOR 8,04% 6.10.2022

Tele2 AB ser. B 5,90% 10.10.2022

Telia Company AB 5,53% 26.10.2022

Kemira Oyj 4,79% 26.10.2022

osingot

10 thoughts on “Syksyisiä osingonmaksajia

 1. jvon

  nauretavia nämä osingontiputtelut: pienomistaja ei näitä oikeastaan huomaa lain. Köntässä keväällä tuntuisi edes hipaisun verran perstaskussa.

  Alas tipottelu!

  (Elokapinallisten paikka oikeastaan tulla vastustamaan.)

  1. USA:ssa jaetaan yleensä 4 X vuodessa – jos jaetaan ollenkaan. SE ei missään tunnu. Kahdesti vuodessa isohko osinko tuntuu sentään jossain ja siksi mokomaakin pitää minun poloisen koettaa pitää mielessä 🙂

  2. ”nauretavia nämä osingontiputtelut: pienomistaja ei näitä oikeastaan huomaa lain. Köntässä keväällä tuntuisi edes hipaisun verran perstaskussa.”

   Kyllä täytyy yhtyä ”hikkajin” kantaan, että nyt kurssien rajusti tippuessa on melkein itsepetosta lohdutella itseään pienillä osingoilla?

   Osinkotuotot ovat viime vuosina olleet suunnilleen alle neljänneksen osakkeiden arvonnoususta, ja monasti vieläkin vähemmän. Nyt osakekurssien tippuessa ”osinkotuotot” prosentteina ovat ehkä kasvussa hyvinkin, mutta absoluuttisesti ne ovat melkein tyhjän kanssa!!

   Toisaalta pelimiehillä ”ilmainen raha” tuntuu olevan makeampaa kuin tavallinen?

 2. Makuja on monenlaisia. Minulle sopii oikein hyvin että osinkoja tulee jatkuvasti. Esimerkiksi syyskuussa on tulossa yli 10 firman osingot. Ja sama tahti jatkuu lokakuussa.

  Siellä on kaksi joka kuukausi maksavaa (Cibus ja Main Street Capital), sitten on pitkä rivi sellaisia jotka maksavat 4 kertaa vuodessa (esimerkiksi Apple, Microsoft, Abbvie, ACRE suomalaisten lisäksi), 2 kertaa vuodessa maksavia ja kerran vuodessa maksavia. Näitä kerran vuodessa maksavia ei taida syksyllä paljon olla mutta ainakin Clas Ohlson maksaa syyskuussa.

  1. sergio

   minullekin sopisi kyllä, jos osinkoja tulisi jatkuvasti. 😉

   Nyt syksyllä tärähtää pussiin Keskolta työttömyysperuspäivärahan verran, jotka sitten kiikutan kiireellä takaisin K-kauppaan: jos vaikka suklaalla höystäisi ruokakoria… 🙂

 3. Tuntemistani henkilöistä monet pitävät usein tulevista osingoista kun niitä voi hyvällä omalla tunnolla käyttää elämiseen. Ei tarvitse syödä pääomaa ja saa oikeaa tuottoa tästä sijoitustoiminnasta. Sellaista josta voi oikeasti iloita oikeassa elämässä.

  Minullakin on joskus ollut muutama osinko-osake käyttötililläni. Oli kiva saada osinkoja suoraan käyttötilille ja joskus jopa peräti neljä kertaa vuodessa. Noita käyttötilin varoja on luonnollista käyttää elämiseen ja on hauskaa kun saa säännöllisesti käyttörahaa.

  Osakesijoitukseni ovat pääosin sijoittajapankin tilillä. Osingot tulevat sinne enkä niiden tulemista ja menemistä edes kunnolla huomaa. Seuraan vain kokonaisomaisuuden määrää tlillä ja vertaan sitä OMXHGI (= Helsingin tuottoindeksi jossa on mukana osingot) indeksin kehitykseen. Teen ostoja ja myyntejä sen verta taajaan että nuo osingot tavallaan häviävät muuhun liikevaihtoon.

 4. Hyvä että osinkoja tulee, mutta ei se paljon lämmitä jos osakkeen arvo muuten sulaa silmissä.
  Osaisiko joku kommentoida miksi TELE2 on vajonnuy niin voimakkaasti?

  1. Tänään tuli osinko, jos tarkoitat putoamista pidemmällä aikavälillä, niin onko vain trendin mukana. Eräs pankki (suljettu sivu, en määrittele pankkia) kiinnittää huomiota verrokkeja parempaan ev/ebitdaan ja OpFCF/EBITDAan. Katso, jos tuolta löydät jotain https://www.borskollen.se/aktie/tele2

   1. Ja jos velkaa ei ole (kuten minulla ei ole), niin enpä tässä muuta toivo, kun ettei WW3 alkaisi.

Vastaa

Related Posts

Talous

OMXH25:n puuttuvat brändit

Perjantaina Piksussa lausuttiin OMXH25:stä, että ”Monet näistä yrityksistämme ovat raaka-aine… painoitteisia.” Saman asian sanoi samana päivänä AP:ssa Hannu Angervuo (matala jalostusaste). Ongelma on yhtä vanha