Tämän aamuinen rytinä

Markkinat ovat todella huolestuneita ainakin talouden elpymisestä, Kreikan vaaleista, Ranskan vaaleista ja Venäjän mellakoista. Futuurimarkkinat aukesivat todella hurjaan laskuun heti aamulla. 2.5 DAXin futuuri päätti hintaan 6753 ja tänään se aukaisi peräti 6404. Kriisimaiden velkapapereiden hinnat ovat olleet viime aikoina ohjaava tekijä:

 

Kuvasta näemme, että ennen markkinoiden velanmaksuepäilyjä Saksan ja Italian korkotaso oli samalla tasolla. Korkoero alkoi kasvamaan vuoden 2010 loppupuolella ja saavutti huippunsa vuoden 2011 loppupuolella. Ero supistui aina tuonne maaliskuulle 2012 asti ja alkoi sitten kasvamaan. Nyt ero on jieman supistunut, mutta tämä ei vielä näey pörssien luottamuksena. Tämän hetkinen rytinä ei kuitenkaan näy koroissa joten luulen, että nyt on hyvä osto paikka. Tosin Kreikka heiluttaa pienillä voimillaan suurta markkinaa. Sen puheet ovat kuin Saddamin uhoaminen oli USAn sotavoimille. Kauhea pelko ja meteli mutta ei mitään konkretiaa.

One thought on “Tämän aamuinen rytinä

  1. Mitä yllättävää vaalituloksissa oli

    Ei mitään sellaista mikä ei olisi olut markkinoiden tiedossa jo perjantaina. Siksi maanantaiaamun kurssipudotus kurotaan kohtuu nopeasti umpeen.

Comments are closed.

Related Posts