Tennissukkavientimiehet ja myyntiemot kauppoja hieromaan

2011-09-03 14.15.58 1980-luvulla auringonlaskuntoimiala metsäteollisuus käynnisti kampanjana SUOMI ELÄÄ METSÄSTÄ!

Silloin savupiipputeollisuus miellettiin vanhanaikaiseksi, aikansa eläneeksi ja pölyttyneeksi.

Oli hienompaa rakentaa kauppakeskuksia, kylpylöitä, laskettelukeskuksia ja lomakyliä.

Kulutusjuhlaliikemiehet ja lainarahaa tyrkyttävät pankkiliikkeet päättelivät, että kuluttajat haluavat käyttää lisääntyvää vapaa-aikansa viihdeverstaissa, lomakeitaissa ja kauppakeskuksissa.

Niitä rakennettiin, joka niemeen ja notkelmaan. Rahaa sai maailmalta ja reaalivakuuksia ei tarvittu. Elettiin kuin viimeistä päivää.

Parempi huominen odotti nurkan takana. Taviksetkin innostuivat kiinteistöistä. Kahden asunnon loukku nousi sanavarastoon vasta 1992 devalvaation jälkeen.

Lisääntyneestä vapaa-ajasta kyllääntyneille kuluttajille tarjottiin elämyksiä, ajankulua ja inspiroivaa tekemistä. Saimme Itäkeskuksen, Katinkullan, Levin, Kuusamon, Edenin kylpylän ja ties mitä ihanaa ja ainutlaatuista. 

Kolmekymppiset pörssiyrittäjät ja liituraitajupit haaveilivat yritystensä myymisestä ja leppoisista eläkepäivistä 40 vuoden ikäisinä. Uljaan uuden kulutustaivaan ajautumista umpikujaan emme osanneet ennustaa.

Berliinin muuri kaatui!  Neuvostoliitto romahti. 1990-luvun alussa "kulutusjuhla" päättyi kuin seinään, idänkauppa sukelsi, Suomi devalvoi ja lukuisat viihdekylpylät siirtyivät roskapankin haltuun ja hallintoon. 

Sadattuhannet työikäiset saivat lopputilin, yrityksiä kaatui kuin heinää; monelle kilometritehtailijalle vapaa-aikaa on riittänyt näihin päiviin asti. Pitkäaikaistyöttömillä ei ollut varaa surffailla Kuusamon ja Levin rinteillä. Aika oli, mutta pikaluottoja ei ollut tuolloin tarjolla.

Nyt toivotaan, että vihaiset linnut ja kännykkäpelit nousevat taantuvan perusteollisuuden korvaajiksi. Lomareissut kuittaamme kännykkävipeillä. Mutta jossain vaiheessa tulee tälläkin kertaa maksun aika.

Hyvinvointivaltio on ja pysyy. Palkankorotuksista ja saavutetuista eduista emme luovu. Eläkeikää ei voi korottaa, kaivokset kiinni, telakat nurin, eletään velaksi välimerenmaiden esimerkin mukaisesti. Ei huolta huomisesta; elämä on tässä ja nyt!

Kymmenen miljardin vuotuinen lisävelkaa tekee 100 miljardia kymmenessä vuodessa! Vautsi, noinko äkkiä sitä saldoa kertyy? Hallitus istuu neljä vuotta. Siinä ajassa velka velan päälle lisäkuorrutuksen paksuus on 40 miljardia euroa.

Miten tämä tilanne korjataan? Kuka tekee päätökset? Kenen piikkiin laitamme rästit? Juppeja ei enää ole, onko maailman parhaiten koulutetulla kansakunnalla laskupäätä?

Miten selviämme velkakuplasta? Selitykseksi ei riitä, että muillakin rikkailla on velkaa (USA, Japani, Kreikka, Italia, Espanja, Portugali, Irlanti, Islanti, Iso-Britannia, Ranska, Belgia…)

Aikoinaan Suomi halusi identifioitua Pohjolan Japaniksi, nyt kannattaisi ryhtyä Skandinavian Kiinaksi. Kiina-ilmiö (teollistuminen) on tarpeen, jos haluamme pysyä menestyjien joukossa. Kurjuuteen vajoaminen onnistuu vaivattomasti nyt tarjolla olevilla elämäntapamalleilla.

Palatkaamme tehtaille töihin: tehdään pitkää päivää, vapaa-ajasta nauttimisesta napsimme muutaman lomaviikon. Tehdään töitä lauantainakin. Puhukaamme joukolla elinkeinorakenteen monipuolistamisen puolesta. Poliitikot eivät kuitenkaan rakenteita muuta. Tarvitaan tekoja!

Tarvitsemme suhdannesahoja ja peliluolia, viedään kaikkea, mitä maailma tarvitsee. Management by Perkele! on paikallaan. Vihaisia lintujakin on kaupan.

Meitä suomalaisia on vajaa promille maailman väestöstä. Lopetetaan selitykset vientimme suhdanneyliherkkyydestä. Täytetään Finnairin koneet tennissukkamiehillä. Salkkurouvia ja -neitejäkin tarvitaan kauppojen hieronnassa.

On varattava kännykalenterista laatuaikaa vanhojen kalavelkojen maksamiseen.

6 thoughts on “Tennissukkavientimiehet ja myyntiemot kauppoja hieromaan

 1. Slogan 2.0

  "1980-luvulla auringonlaskuntoimiala metsäteollisuus käynnisti kampanjana SUOMI ELÄÄ METSÄSTÄ!"

   

  Nyt: SUOMI MENEE METSÄÄN!

  1. Slogan 2.0

   Juha, pitäisikö sanoa "Suomi Mene Metsään!" tai "suomalaiset menkään metsään", koska sieltä tämä katajainen kansa saa lähiruokaa ja polttopuuta. Nykymenolla moni meistä polttaa päreensä ennen kuin nousukausi tulee.

   1. Maailma on murroksessa

    Murrosvaiheessa katsotaan kuka menestyy ja kuka ei. Meillä on hyvät mahdollisuudet menestyä kun käytämme vahvuuksiamme hyödyksi. Suurimmat vahvuutemme ovat homogeeninen varsin koulutettu kansa. Tänne voidaan lanseerata uusia testitekniikoita varsin helposti. Se tietenkin vaatii myös paljon. Esimerkiksi tekijänoikeuksia täytyisi tarkastella uudella tavalla eikä vain pelkästään estävällä tavalla. Nyt on tulossa ja tullut paljon uusia tv-ohjelmien jakelutapoja kun perinteellinen lähetystyyli menettää merkitystään. Emme saa tätä estää lainsäädännöllä vaan voisimme hyvin innvoida palveluita joista voisi syntyä jotain suurtakin. Toinen mikä estää monen on Itellan entisen Postin toiminta. Se estää monien halpojen tavaroiden jakelun. Asia pitää miettiä uudestaan lävitse. Koulujärjestelmäämme pitäisi myös uudistaa vahvasti, se on vielä paasausvaiheessa. Ei ole isoa väliä näyttääkö kalvot piirtoheittimellä, liitutaululla tai älytaululla. Se ratkaisee kuinka näitä apuvälineitä käytetään opetuksen tukena.

   2. Miten murroksesta moderoidaan menestystä?

    Kun uutisointi mainittiin, aloitan kommenttini tällä tiedolla:

    Kate Middleton is pregnant, Clarence House has confirmed!

    The Duke and Duchess of Cambridge are expecting a baby, according to an official statement just released by palace officials, who confirm that Kate Middleton and Prince William, both 30, are adding a royal boy or girl to their mix.

    And Kate's got some royal morning sickness to top it all off. Read more here!

    SOSIAALISEN MEDIAN MAAILMASSA voivat pienetkin toimijat menestyä. Clarence Housen pienokainen tulee myymään Britanniaa, vaikka syntymään on vielä monta kuukautta.

    Suomalainen teknologia on pitkälti Raskasta Metallia, paperikoneita, dieseleitä, voimaloita, kaivosteknologiaa ja vesilaitoksia.

    Maailman parhaiten koulutettu kansa voisi keskittyä myös KEVYTMIELISEEN liiketoimintaan. Supon tutkija on mielestäni viitoittanut tietä tälle kehitysuralle.
     

    KOULUTUKSEN UUSIMINEN tulisi ulottaa meihin jurottaviin "babyboomereihin": takerrumme saavutettuihin etuihin käsittämättömällä innolla. Sotaan osallistumaton sukupolvi keksi ja kehitti hyvinvointiyhteiskunnan ja on nyt kaivautunut syviin poteroihin puolustamaan sitä. Kaikki muu saa mennä maille vierahille, mutta hyvinvoinnista emme luovu.

    Logiikan alkeita kannattaisi opetella vaikka kalvosulkeisilla kansanopistoissa. Kansantalouteen tarvitaan lisää työtunteja: lyhennetään lomia ja mennään lauantaina töihin. Vanhempani eivät lauantaitöitä valittaneet, kun kotona oli kolme kuluttuvaa pojanvesseliä. Työtä ei saa pelätä. Tehdään sitä niin kauan, kun lusikka pysyy kourassa. Sen jälkeen voi raahautua golfkentille.
     

   3. Metsä

    Juu, kyllä metsään pitäisi ihan konkreettisesti mennä, eikä siinä ole mitään pahaa tai pelättävää. Metsärahaston http://www.piksu.net/artikkeli/taaleritehtaan-uusi-mets%C3%A4rahasto lisäksi joku (Stora Enso?) kauppaa metsän hoitamista netissä. Olen 24 v. kokenut ongelmalliseksi metsäasiat 100 km päässä, koska olen ns. kaupunkilainen, vaikka tunnen metsäni hyvin. Miten se sujuu hesalaiselta SH:lta, jonka metsä on Kainuussa.

    Ei kaikkea voi hoitaa netissä, ei esim. "nuxximista". Jaa, no en ole oikeastaan kokeillut koskaan…wink

     

    T. Juha

   4. Supolta neuvoa

    Talvisodan henki ja korpisoturi sopivat yhteen. Vastapuolella oli ns puska-Ryssiä. Viimeisellä rivillä oleva "punaiseksi merkitty" onnistunee konsultoimalla Supon kenttäväkeä.

Comments are closed.

Related Posts