Todella syvällistä sijoittamista

Vilkaisin hyvin hätäisesti nimim. Laimean Sillin merkintää jostain ihmeen 3D-firmasta. En edes lukenut merkintää kunnolla enkä taatusti käynyt firman kotisivuilla tai missään muuallakaan lisätietoa hakemassa. IPO:sta kurssi oli jo noussut yli 100 prossaa.

Sitten ostin ko. osaketta sellaisella summalla, joka hyvin soveltui tähän tekemääni syvälliseen analyysiin. Oston jälkeen kurssi laski, jonka olen havainnut lakisääteiseksi tapahtumaksi viimeisen 43 v aikana.

Unohdin merkittävän investointini, enkä käytä edes ko. välittäjää kovinkaan paljoa. Kului us. viikkoja ja huomasin syväanalyysini tuloksen kaksinkertaistaneen hintansa. Myin osan mutta pidin myös jotain, sillä saattaahan se vielä esim. 20-kertaistua.

Seuraava vaihe tässä buumissa lienee se, että jostain ilmestyy joku Sam Inkisen nykyistä nuorempi painos, joka listauttaa firmaa, joka vasta SUUNNITTELEE 3D-tulostuslaitteiden valmistusta. Lv:tä ei vielä ole, mutta rahaa on mennyt tuotekehittelyyn (vähän) ja listautumisen järjestämiseen (paljon). Osakemyynnissä pääomia kerätään alustavasti 2 ziljoonaa dollaria tai euroa, punnatkin käyvät.

Alla on taulukkoa Hesan pörssin indeksistä 1970-luvulta. 1970 – 1973 kurssit 3,5-kertaistuivat samoin kuin sijoitukseni. On aika ymmärrettävää, että tällainen eksakti ja objektiivinen mittaus ”omaisuuteni” moninkertaistumisesta nousi hattuun. 

Eräs pk-yrityksen silloinen tj:kin piti minua merkittävänä finanssiguruna. 1978 oma käsitykseni oli muuttunut ja olin silloin jopa täysi-ikäinen.

Joten, jäitä hattuun. Minulla niitä on jo ennestään.

01./ 1970  96

10./ 1973 351

10./ 1978 177

Related Posts

Kevyttä

Euroopan tukiunioni

Suomessa v. 1994 järjestettiin kansanäänestys EU:hun liittymisestä ja ”kampanjoin” aika tavalla liittymisen puolesta. Kaikenlaisia mielipiteitä minullakin on ollut 🙂

EU on ehkä aina ollut tai ainakin