Tulevaisuuden asiakas on aasialainen
Kiinan talous jatkaa nopeaa kasvuaan, mutta ei ole itsestään selvää, että suomalaiset Kiinassa toimivat yritykset saisivat osaansa markkinoista.
”Suomalaiset ovat hyviä tekemään huipputeknologiaa, mutta kiinalaiset kilpailevat halvemmalla, hieman huonommalla, mutta houkuttelevalla tuotteella”, sanoo Sari Arho-Havrén Tekesin Shanghain toimipisteestä.
Miten suomalaiset sitten voisivat menestyä Kiinassa? Tänään julkaistu China Growth Paths -selvitys Kiinan markkinoiden tulevaisuudesta antaa ajattelemisen aihetta Kiinassa toimiville ja sinne pyrkiville yrityksille.
”Yritysten on segmentoitava tuotteensa ja palvelunsa Kiinaan sopivaksi”, korostaa raportin kirjoittaja Jari Makkonen Finprosta.
”Jotta Kiinassa menestyy, asiakas on nostettava fokukseen. Teknologian kehityksen lisäksi pitäisi keskittyä esimerkiksi jakeluketjujen ja liiketoimintamallien hiomiseen. ”
Kiinaa voi ajatella maanosana, jonka alueet eroavat toisistaan valtavasti. China Growth Paths -raportti kuvaa, kuinka Kiinan talouskasvu kiihtyy tulevaisuudessa maan keski- ja länsiosissa, jossa keskiluokan ostovoima lisääntyy nopeasti.
”Kiinaan syntyy tulevina vuosina 800 uutta rikasta aluetta, joilla avautuu valtavasti uusia liiketoimintamahdollisuuksia”, Jari Makkonen huomauttaa.
”Länsi-Kiinassa hankittu liiketoimintaosaaminen auttaa yrityksiä kasvamaan muilla kasvavilla markkinoilla. Raportissa kuvaamamme trendit eivät rajoitu vain Kiinaan vaan koskettavat Aasian maita laajemminkin.”
”Nyt on hetki tehdä strategiat uusiksi, sillä kiinalaiset yritykset vyöryvät globaaleille markkinoille tulevaisuudessa. Asiakas on tulevaisuudessa aasialainen”, Sari Arho-Havrén sanoo.
China Growth Paths -selvitys on osa Team Finland Future Watch -palvelua, joka tuo suomalaisille kasvuyrityksille tietoa tulevaisuuden liiketoimintamahdollisuuksista eri puolilla maailmaa. Palvelun tuottamista koordinoi Tekes ja se toteutetaan yhdessä Team Finland -verkoston toimijoiden kanssa.
Kommentit