Tuloja ja menoja

Lauantaiaamuna katsoin TV1:stä ohjelmaa, jossa kehuttiin solmittua tulosopimusta. Palkat nousivat vähintään 20 eurolla, jos nyt oikein kuulin. Tulosta kiittelivät työmarkkinajohtajat ja VATT:n johtaja Juhana Vartiainen. Peräti sopimattomasti itse pohdin sitä, nouseeko kyseisten johtajien palkka 20 euroa vai 30 %.

Pohdintojani täydensi mukavasti TV4:stä tullut auto-ohjelma, joka on saanut JSN:n huomautuksen. Linkin kuvassa oleva toimittaja esitteli autoa, jonka kallein malli maksaa 200.000 euroa. Isokokoinen citymaasturi kiihtyy 0-100 viidessä sekunnissa. Sitä ohjelmassa ei mitenkään käsitelty, miten ok-talon kokoinen ”auto” saadaan parkkeerattua.

20 euron palkankorotuksilla ostellaan siis 200.000 euron autoja?

On tietysti totta, että toimittajan on kiva ajella autolla, johon hänellä itsellään ei ole varaa. Väittävät, että katsojille tarjotaan unelmia.

Kun kokemuksesta tiedän, miten paljon markkina-arvoltaan 2000 euron autolla saa ylinopeussakkoja, asettaisin unelman hiukan toisin. Omalla tai vuokratulla helikopterilla pääsisi nopeasti ja laillisesti.

Päätän tv-katsauksen Kiinteistökuningattareen. Ohjelman jaksossa opetettiin itsepuolustustaitoja ja nimenomaan taitoja irrottautua hyökkääjän otteesta. Sellaiset taidot ovat todella tarpeellisia. Niillä pääsee nimittäin irti kiinteistövälittäjän otteesta asiakkaaseen.

6 thoughts on “Tuloja ja menoja

 1. Jalat maassa

  jv Alennuit tv-tuijottajaksi! Lähestyt tavallista meitä. Niinpä kerrankin luettavana jalat maassa juttu eli joka sorkkaa koskettava eikä pientä klikkiä tai intressipiiriä kuten vuokrausjutut sun muut warretukset. enlightened Tosiaan: 20 € lisää palkkaa. Eikö vois kaikilta ottaa tuon verran pois? Tai lisätä senttikaks maitolitraan, bensalitraan – hetkauttasko tuo muita kuin mediaväkeä?! t: hikkaj (eikä anonyymi kuten alusta tulee väittämään)

  1. Jalat ilmassa

   Minähän haaveilen helikopterikyydistä!

   1. Kauniiden ja rohkeiden kaupunkisuunnittelu on cool

    Tänään tuskailin Salossa Citymaasturini kanssa, joka on muuten pienimmästä päästä työkone, eikä mikään OK- talon kokoinen hirmu. Parkkiruudut on piirretty 60- luvun Fiat-600 autoja varten. angry

    Ja sitten tuskailin taas täällä kotosalla Kehä-I ruuhkassa. On unohtunut yksi kaista, joka ei paljoa maksaisi, jos sen tekee samalla kun muunkin tien. angry

    Pitäs pistää ne liikennesuunnittelijat pohjanmaalle oppiin, että osaisivat tehdä levveeetä ja lavveeta – "Kauniiden ja rohkeiden" Texas tyyliin. 

     

    Mutta kaikkein pahinta on Helsingin kaupunginsuunnittelu. Vaikeuksia on tiedossa, jos haluu mennä jonnekin tuossa kaupungissa. Muualla pääsee autolla pihalle, paitsi Helsingissä ja Turussa. Liikenne mataa valoissa ja lappuliisat kiusaa aina kun silmä välttää.

    Amerikkalainen väljä, omakotivaltainen kaupunkisuunnittelu on cool. cool. Eläköön "Kauniit ja rohkeat". (vaikken niitä katsokaan).

   2. Kymenlaaksosta kajahtaa

    Pitäs pistää ne liikennesuunnittelijat pohjanmaalle oppiin"

    Sattuneista syistä olen katsellut teitä Kymijoen itäpuolella (ja Suomen puolella). Tiet ovat niin leveitä, että niillä voitaisiin pitää vaikka P-torin paraati. Onkohan nämä niitä ns. Kekkosen teitä crying

   3. Sotilaspoliittiset strategiat ovat mielikuvistusta ja historiaa

    Olen haastatellut erästä puolustusstrategiaan tutustunutta – en muista nimeä. Hänen mukaansa Vaalimaalle menevää tietä ei aiemmin tehty koko matkalta moottoritieksi, kun siinä piti olla kapeita kohtia jotka piti saadaan katkaistua.

    Nyt samainen taho syöttää minulle edelleen pajunköyttä siitä, että Suomen strategia olisi pysäyttää mahdollinen uhka Kymenlaakson siirtolohkareisiin (salpalinja strategia) ja että mahdollinen tunkeutuja pakotettaisiin etenemään teitä pitkin kapeina kiiloina, jotka sitten pysäytettäisiin ja katkottaisiin (raatteen tien strategia).

    Ja höpö höpö. Näistä ei koskaan kuule tosiasioita – pelkkää varusmiehille kerrotua satua. 

    Mutta jos katsoo Suomen varustautumista niin havaitsee että:

    • Sellaisia aseita hankitaan, joilla ulottuu vähintään 50 km päähän ja pidemmälle. Miinakentätkin ammutaan ohjuksilla tuolle etäisyydelle. 
    • Maamiinoista ei enää edes puhuta. Mahdollista vihollista ei haluta päästää 50 km sädettä lähemmäs. Uhka pidetään kauempana kuin tykinkantaman päässä omista. 

    Kaikki tämä on tietenkin mielikuvituksen leikkiä. Ei kukaan enää tosiasiassa ole mihinkään sotilaalliseen konfliktiin varustautunut. Mehän olemme kuitenkin loppujen lopuksi kaikki samaa kansaa tässä Suomenlahden ympärillä. Se on meidän kaikkien etu.

   4. Sotilaat

    Sotilaspolitiikka on aina sisäpolitiikkaa niin kauan kunnes olemme sodassa ulkovaltoja vastaan. Nyt viimeiset 60 vuotta sotilaat ovat harrastaneet sisäpolitiikkaa ja sinä veikkaat, että tämä harrastuneisuus jatkuu. Silloin on hyvin tärkeää, että sotilailta viedään resursseja pois.

Comments are closed.

Related Posts

Kirjat

Naapurineljännes

30.11. 1939 voittamaton puna-armeija (=ei voittoja) vyöryi Suomeen vapauttamaan nälkää näkeviä työläisiä sorron ikeestä. Puuhassa oli mukana suurta kansansuosiota nauttinut O-V Kuusinen ”hallituksineen”. Koska puna-armeija