Vahinkovakuutuksen ottaja saa keskimäärin takaisin korvauksina runsaat puolet maksamistaan vakuutusmaksuista

Talous

Piksu toimituksen selvityksen mukaan vahinkovakuutusyhtiöt maksavat korvauksina noin 55…65 % saamistaan vakuutustuloista. Vakuuttaja voi olettaa saavansa siis takaisin korvauksina keskimäärin runsaat puolet maksamistaan vakuutusmaksuista.  Vertailussa oli mukana kolme vahinkovakuuttajaa:  if, Topdanmark:n vahinkovakuutus ja Hastings vahinkovakuutus (alla tulokset taulukossa).

Finanssialan kyselyn mukaan vakuutusasiakkaiden tyytyväisyys korvauskäsittelyyn ja korvauksiin on kasvanut parilla prosenttiyksiköllä edellisestä, vuoden 2020 Vakuutustutkimuksesta. Nyt 87 prosenttia sanoo, että korvaus on ollut vakuutusehtojen mukainen ja yhtä suuri osa kokee saaneensa yhtiöstä hyvää palvelua. 86 prosenttia on sitä mieltä, että saatu korvaus vastasi sattunutta vahinkoa.

”Vahinkojen korvaaminen on vakuutusyhtiöiden tehtävä ja liiketoiminnan ydin. Voi sanoa, että yhtiöt ovat onnistuneet tehtävässään, jos asiakkaat ovat tyytyväisiä sekä korvauksiin että saamaansa palveluun”, toteaa Finanssiala ry:n johtaja Hannu Ijäs.

Vakuutusala digitalisoituu vauhdilla, ja 63 prosenttia vastaajista asioi vakuutusyhtiönsä kanssa tietokoneella tai älypuhelimella. Toiseksi suosituin tapa on puhelinsoitto vakuutusyhtiöön ja kolmanneksi konttorissa asiointi.

 

Lähteet: 

Kuvan lähdewikimedia / Hailuodon kirkko

Related Posts