Venäjänkauppa seisoo

Talous Yhteiskunta

Turun keskustaan on kerätty venäläisiä säilövaunuja useaan riviin. Normaalioloissa vaunuja on viety esim. Yaran Uudenkaupungin lannoitetehtaalle. Liikenteen nyt lakattua lannoitteista arvellaan tulevan pulaa ja ruuan hinnan nousevan.

Kuvan vaunut lienevät tyhjiä, mitä ne aina eivät tietenkään ole. En ole oikein ymmärtänyt, miksi vaunuja täysinäisinäkin pitää säilyttää aivan samassa paikassa.

Eräitä vuosia sitten yhdestä huonosti Ugissa suljetusta vaunusta loiskahti vain muutamia litroja liuosta, joka aiheutti monen kymmenen metrin päässä olevan Ratapihankadun sulkemisen. Tapahtuneen jälkeen alueen kerrostaloissa alettiin ensimmäisen kerran miettiä, miten ilmanvaihto suljetaan huoltomiehen asuessa kymmenien kilometrien päässä. Asuinrakennusten lisäksi todella lähellä on Logomon ”tapahtumakeskus”, jossa voi olla paikalla kait jopa tuhansia ihmisiä. Logomon peltikatot näkyvät kuvassa vaunujen takana.

Ennen koronaa Romanian romanit pitivät avotulta, siis nuotiota aivan lähellä säiliövaunuja, mikä ei mitenkään häirinnyt VR:n tunnetusti reippaita työntekijöitä.

Jos pieni sarkasmi sallitaan, on kulkutaudista ja sodasta hyötyäkin. Nyt ovat sekä romanit että kemikaalit poissa.

ympäristönsuojelu

Vastaa

Related Posts

Lajittelematon

Neste ei kelpaa vielä

Neste kuuluu suomalaisten suosikkiosakkeisiin, mutta voimakkaasti syklisenä se ei ole helppo tapaus. Tuloskunto heittelee kuten yleensä energiasektorilla.

Biopolttoaineet ovat muuttaneet Nestettä, mutta eivät poistaneet sen suhdanneherkkyyttä.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com