Vierailu Nokian Renkaiden Venäjän tehtaalle

Vierailu Nokian Renkaiden tehtaalle Vsevolozhkiin, Venäjälle

 

Viime viikolla kävimme tutustumassa Nokian Renkaiden tehtaaseen, joka sijaitsee 40 km Pietarista.

 

Matkan tarjosi Nokian Renkaat ja se oli tarkoitettu piensijoittajille.

 

Menimme junalla aamulla Pietariin, josta oli kuljetus bussilla tehtaalle.

 

Tehtaalla meille tarjottiin ensin hyvä lounas. Tämän jälkeen tehtaan johtaja Andrei kertoi meille tehtaan historiasta, nykytilasta ja tulevaisuuden suunnitelmista.

 

Tehdas tuottaa vuodessa n. 15 miljoonaa rengasta, joista 70% menee vientiin. Tehtaalta lähtee joka päivä 45 rekkaa täynnä renkaita. Kaikki mikä valmistetaan, pyritään mahdollisimman nopeasti viemään eteenpäin, varastot pidetään pieninä.

 

Työntekijöitä on noin 1300, tuotannossa hieman yli 1000 henkeä. Ilmapiiri tehtaalla vaikutti hyvältä ja työntekijät vaikuttivat tyytyväisiltä. Keski-ikä vaikutti melko alhaiselta, suurin osa näytti aika nuorilta. Kolmasosa työntekijöistä asuu tehtaan rakennuttamissa asunnoissa n. 8 km päässä tehtaalta. Tehdas on Luoteis-Venäjän halutuimpien työpaikkojen joukossa. Keskimäärin työssä viihdytään 5 vuotta, joka on Venäjällä pitkä aika samassa työpaikassa.

 

Tehdas perustettiin 2005 ja sen jälkeen sitä on monta kertaa laajennettu. Yhteistyö viranomaisten kanssa on sujunut hyvin. Yhtiö on saanut myös huomattavia verohelpotuksia.

 

Andrein esityksen jälkeen teimme kierroksen tehtaalla. Automatisointi oli viety pitkälle, myös osa trukeista oli automaattisia.

 

Tehdaskierroksen jälkeen joimme vielä kahvit ja sen jälkeen oli kuljetus takaisin Pietariin. Pietarissa oli mahdollisuus tehdä ostoksia tai osallistua kiertoajelulle.

 

Illalla oli kuljetus takaisin junalle.

 

Matka oli hyvin onnistunut. Suuret kiitokset Nokian Renkaille! Myös matkaseura oli mukavaa ja junassa kävimme mielenkiintoisia keskusteluja.

 

Alla olevan linkin takaa löytyy joitakin kuvia.

 

http://sinisaariconsulting.com/Vsevolozhk.pdf

 

 

Related Posts