Viherrakentaminen ja pihasuunnitelma kulkevat käsi kädessä

Viherrakentaminen on prosessi, jossa asiakkaan pihamaat pyritään uudistamaan joko kokonaan tai sitten vain osittain, esimerkiksi rakentamalla pihaan pelkästään kevyt pihakivetys. Ennen, kuin viherrakentamisen ammattilainen voi pihasuunnitelman minulle laatia, täytyy minun tietenkin miettiä tarkkaan, millainen unelmapihastani sitten valmiina tulee. Mitä siis haluaisin sieltä kuistiltani kaljapullon takaa nähdä. Jos taas olisin haluamassa kokonaista muodonmuutosta mökkipihalleni, vaihtoehtona tulisi silloin kyseeseen huomattavasti hintavampi ympäristörakentaminen. Ensi alkuun on mietittävä käytettävissä olevia resursseja, jotta pihasuunnitelma toteuttaa voitaisiin. On mietittävä, kuinka paljon oma piha lopulta itselle merkitsee. Vastauksen tulisi antaa varsin hyvät koordinaatit siihen, minkälaisella budjetilla viherrakentaminen voidaan lähteä viemään etenpäin. Aivan kuten muissakin remonteissa, voihan sitä aina ktuhlata omaan pihaansa tuhatlappusen poikineen, mutta huomattavasti vähemmälläkin on mahdollista saada itselleen kauniimpi ja kestävämpi piharatkaisu. Jos esimerkiksi nykyisellä pihalla on olemassa hyväkuntoinen ja kestävä nurmikko, ei välttämättä ole mitään syytä uudistaa nurmikkoa siirtonurmella. Tällöin riittää nurmipeitteen peruskunnostus hapensaannin edistämiseksi ja nurmilannoitus nurmikon ravitsemikseksi. Jahka olen miettinyt tarkkaan käytettävissä olevan budjettini, on aika aloittaa keskustelut ammattilaisen kanssa. Aivan ensiksi laadin toiveisiini ja budjettiini pohjautuen tarjouspyynnön viherrakentamisen ammattilaiselle. Rakennusliike aloittaa sitten laatimaan tarjouspyyntöön pohjautuen pihasuunnitelmaa, joka toimii varsinaisille rakentajille rakentamisen pohjapiirroksena.  Viherrakentamisen tarjouspyyntöön on muistettava liittää mukaan myös muut, tarjouksen laatimisen kannalta olennaiset selvitykset rakennusliikkeelle, kuten esimerkiksi tonttisi piirustukset. Useimmiten on tapana, että rakennusliike toimittaa lopullisen tarjouksen niin sanotusti avaimet käteen-periaatteella, johon sisältyy koko rakennusurakka kustannuksineen. Jos tarjouspyyntö päätetään hyväjsyä, on seuraavaksi vuorossa varsinaisen rakennusurakan allekirjoitus, jossa tietenkin on määriteltävä selvästi, milä aikataululla urakassa edetään.  Kun viherrakentaminen lopulta valmistuu, suoritetaan vielä yhdessä rakennusliikkeen kanssa niin sanottu loppukatselmus, jossa tarkastetaan, että kaikki työt on huolellisesti tehty nimenomaisten suunnitelmien mukaan. Rakennussopimuksessa voidaan määritellä myös erilaisista välitarkastuksista urakan edetessä. Lopulta upouusi piha luovutetaan asiakkaalle, ja pääset nauttimaan näkemisen arvoisesta maisemasta!

Viherrakentaminen ei välttämättä tarvitse olla kuitenkaan massiivista. Aivan pienilläkin muutoksilla omaan pihaasi voidaan loihtia ammattirakentajan toimesta muutos, joka piristää pihapiirisi ilmettä vuosiksi eteenpäin. Esimerkiksi polkujen kivetys tai sitten koko pihakivetys tuo mökkimaiseemasi heti huolitellumman ja ammattimaisemman ilmeen. Pihakivetys onkin edullinen tapa toteuttaa ensi askel kohti lopullista unelmapihaa! Lue lisää. artikkeli viherrakentaminen

Related Posts

Sijoittaminen

Johtavat AI-yhtiöt

Tekoäly on nyt joka paikassa ja vähän samanlainen taikasana kuin Internet oli pari vuosikymmentä sitten. Lähdin tutkimaan johtavia AI-firmoja. Kannattaako niihin vielä sijoittaa?

Kokeile tekoälyn käyttöä