Yhtiökokouksiin voidaan jatkossa helpommin osallistua (ja seurata) etänä

Kevyttä Yhteiskunta

Yhtiökokouksia ja yhdistysten kokouksia on lainmuutoksen jälkeen helpompaa järjestää niin, että osa osallistujista on verkkoyhteyden päässä, etänä. Jopa täydelliset etäkokoukset ovat mahdollisia kunhan asiasta tehdään yhtiöjärjestykseen tarvittava muutos.

Lainmuutos selventää tilannetta ja antaa etäkokousille säännöt ja lain mukaiset puitteet.  Lainmuutos on, kuten viime aikoina on ollut tapana, kovasti monimutkainen ja yksityiskohtainen, mutta se tekee kuitenkin tällä kertaa elämästä helpompaa. Tämä lainmuutos tarjoaa enemmän mahdollisuuksia kuin asettaa velvoittteita:

  • Yhtiön tai yhdistyksen hallitus voi päättää että yhtiökokous pidetään hybridikokouksena (paikan päällä ja etäosallistumalla).
  • Hallitus voi pyytää saada ennakkoilmoituksen siitä osallistuuko henkilö etänä vai paikan päällä.
  • Etäyhteyksien häiriötilanteissa kokous keskeytetään ja jatketaan myöhemmin.
  • Osakkaiden vähemmistö voi vaatia hybridikokousta.
    • Taloyhtiön on tarjottava mahdollisuus osallistua etäyhteydellä, jos yhtiössä on yli 30 osakehuoneistoa ja etäyhteyttä vaatii kymmenesosa yhtiön osakkeista.

 

Lisää tietoa: 

Kuva naobim Pixabaystä

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan