WWF (Maailman luonnonsäätiö) tuo tiikerinmetsästäjien järjestö

WWF on taas tehnyt kyseenalaisen listauksensa ekologisesta jalanjäljestä ja lehdet FT:tä myöden ovat taas syöneet kakistelematta pupun.

Mutta itse WWF:n taulukossa on paitsi luonnonvarojen kulutus myös sen vastapainona luonnonvarat. Suomen korkeahkoa sijoitusta kulutuksessa – nyt jalanjäljeltään 11. suurin – vastaa paljon suuremmat resurssit.

Eniten resursseja suhteessa kulutukseen on seuraavilla mailla:
1. Gabon, 2. Bolivia ja 3. Kongo
Suomi on tässä vertailussa sijalla 10 mm. Ruotsin (17.) edellä. Suomen biokapasiteetti on 12,2 hehtaaria henkeä kohden ja kulutus vain 6,2 hehtaaria.

Mielenkiintoisesti positiivisella puolella tuossa WWF:n laskelmassa biokapasiteetti miinus jalanjälki on Itämeren pohjoisosan maat: Suomi (10.), Viro (16.), Ruotsi (17.), Latvia, (18.), Venäjä (22.) ja Norja (39.). Plussalle ei ole päässyt mikään muu Euroopan maa, muilla kulutus on kapasiteettia suurempi.

Mikä on yhteistä noille ympäristöystävällisille maille, tehdään asiasta vihreä johtopäätös: Nuo maathan Fortumin ex. toimitusjohtaja Mikael Liljus määritteli yhtiön fokusmaiksi vuosikymmen sitten, joten ansio on varmaankin hänen.

Ja miksi WWF on tiikerinmetsästäjien järjestö. Siinä vaiheessa kun järjestö tuli Suomeen sen kansainvälinen puheenjohtaja oli Prinssi Philipin, joka on tunnettu suurriistan metsästäjä. Suomessa keulakuvaksi saatiin presidentti Kekkonen, joka oli juuri niihin aikoihin vieraillut Intiassa mm. tiikerinmetsästyksen merkeissä.

Related Posts