Päättämättömiä päätöksiä
Euroopan päättäjät elävät keskellä kognitiivista dissonanssia (tapa käsitellä ristiriitaisia asioita) ja he eivät tiedä kuinka selvitä. Kun päättäjät eivät tiedä ja ovat hämmästyneitä, niin he eivät tee mitään. Euroopassa on aivan sama kuin Suomessa, ei tehdä mitään. Eristäytyminen yhteistoiminnasta ei ole ratkaisu koska vieressä nuo Euroopan maat ovat eristäytymisen jälkeenkin. Meillä on kaikkialla kaksi suurta ristiriitaa eli velkaantumisen vauhti ja talouskasvun olemattomuus. Todellisuudessa Euroopassa on vielä kolmas suuri kaikkea sotkeva asia ja se on, että porukka elää pidempään kuin ennen ja keski-ikämme on noussut. Vanhemmilla ihmisillä on elämänkokemuksen tuomaa "varmuutta" kuinka asiat ovat, mutta kun ne asiat eivät ole niin kuin kalkkisporukka luulee/haluaa. Syntyy todellisuuden ja elämänkokemuksen ristiriita jota pyritään ratkaisemaan ehdottomuudella. Yhden kirjan varmuudella varustetut päättäjämme hyppäävät asiasta toiseen näkemättä suurta kuvaa. Pääministeriltämme on kuulemma herkkyys hukassa kun on valvonut liikaa. Menisi nukkumaan eikä kantaisi vastuuta. Vastuuta kannetaan tekemällä hyviä päätöksiä ei leikkimällä vastuuta kantavaa siltapylonia.
Kaikki puolueet pyrkivät löytämään peruskannattajansa jonkun ajatusmallin ehdottomista kannattajista. Populistiset puolueet Kokoomus ja Perussuomalaiset etsivät euromielisistä tai vieraita pelkäävistä kannattajansa. SDP ja Vasemmistoliitto etsivät päähänpotkituista kannattajansa, Vihreät maailmanlopunmaalailijoista sekä Kristityt taas jumalattomasta moraalinrappiosta ja naapurin väärieläjistä. Keskusta taas taistelee vanhan ajan maailman puolesta, ennen oli kaikki paremmin. Luettelelinko jo kaikki puolueet?
Mikään näistä puolueista ei kuitenkaan hae ratkaisuja oikeisiin ongelmiin. Ei se ole vain suomalainen ongelma, tätä on kaikkialla Euroopassa. Kirjoitin jo johonkin silloin kun tehtiin ensimmäisiä pankkien stressitestejä, että nuo ovat vain ajankuluja ja mielestäni surkeaa ajankulua. Ei niillä löydetä mitään, koska tutkitaan vain yhtä tekijää. Ketjureaktio on ongelma ja pankkijärjestelmämme on epästabiili. Rakenteen kokonaisuus on ongelma ei yksittäinen velka tai mikään muukaan yksittäinen asia.
Valtioiden joilla on oma keskuspankki (kuten Euro-alueella) ei tarvitse verottaa lainkaan kansalaisiaan jos systeemi on täysin oikeudenmukainen. Valtio voi rahoittaa aina toimintansa keskuspankin kautta. Nyt valtio (valtio=julkinen valta) antaa velkakirjansa jollekin vaikka yrittäjälle ja sitten valtio pakkoperii oman velkakirjansa takaisin. Voisihan valtio suoraankin antaa itselleen oman velkakirjansa, turhaa siinä noita välikäsiä välissä pidetään. Verotuksella on tarkoitus ohjata kulutusta haluttuun suuntaan, ei kerätä rahaa. Tai sillä on tarkoitus käyttää valtaa yli kansalaisten.
Kommentit