Applea vai Samsungia?

Jos tuo kysymys kerrottiin vuosi sitten siihen on yksiselitteinen vastaus ja se on Apple. 

Tuo Galaxy Edge on jotain mitä ei puhelinrintamalla ole tullut sitten iPhonen lanseeraamisen. En tiedä onko tuota kaarevaa näyttöä tulossa muille (ehkä LG), mutta ostan Samsungin osakkeita tuon johdosta. Samsung tekee itse näyttöjä ja se olla myymättä muille tai sitten rahastaa tuon. Kannattaa katsoa tuo video, muut puhelimet tuntuvat vanhanaikaisilta.

http://mashable.com/2014/09/03/samsung-galaxy-edge/?utm_cid=mash-com-fb-main-link

Laitan tähän ajatuksia herättämään myös Applen ja Samsungin kurssien vertailun muutaman vuoden takaa. 

Vuonna 2013 Apple oli alhaalla ja Samsungilla tuntui onnistuvan kaikki. Tässä vajassa kahdessa vuodessa Applen kurssi on liki tuplaantunut ja Samsungin kurssi on laskenut 20%. Tuo on historiaa ja siitä noususta saadut rahat ja tappiot ovat jo muiden taskuissa.  

Palvelun http://finance.yahoo.com/q?s=005930.ks mukaan Samsungin P/E luku on 5,97 ja Applen 16,6. Samsungin tulos laski 20% toisella neljänneksellä johtuen älypuhelinten myynnistä ja osittain Korean valuutan vahvistumisesta. Vaikea sanoa mihin suuntaan valuutta alkaa menemään, mutta Korean valuutta on vahvistunut dollariin nähden vaikka USAlla on mennyt poikkeuksellisen hyvin. Koreallahan taloutena ei mene hyvin. 

Mikäli kävisi niin hassusti, että dollarista haettaisiin turvasatamaa, niin Won saattaisi heiketä. Tätä Korea yrittää kovasti. Samanaikaisesti mikäli Samsung Edge sattuisi viehättämään kuluttajia, niin nousuvaraa Samsungilla olisi mielestäni varsin paljon. Jos P/E luku S. olisi sama kuin Applella sehän tarkottaisi Samsungin hinnan yli kaksinkertaistumista. uusi iPhone on tulossa, mutta vuodetuissa tiedoissa ei ole mitään markkinaa mullistavaa. 

PS. Puheeni ja tekstini kannattaa lukea filtterin lävitse. Ostin juuri Samsungia ja Applea en omista.

Related Posts