Timon listan päivitys
Listasivun päivityksessä uutiskynnystä ylittävää: listasalkun arvo nousi syksyn 2006 lähtötasolle, kun OMXH25-indeksi on n. 43% tappiolla saman ajan yli.
Salkun sisältö muuttui hieman, kun Nokia vaihtui Keskisuomalaiseen. Nokian myynti oli ensimmäinen voitollinen myynti pitkään aikaan; sen laskennallinen voitto oli 44% ja salkussa se oli n. 1,5 kk. Osingot siitä jäi saamatta, mutta Keskisuomalaisen osinko kompensoinee, koska irtoaa 30.4.
Parhaita yhtiöitä ovat edelleen
keskikokoiset arvoyhtiöt. Vaikka en tunne tapaa jolla listaa ylläpidetään, se näyttää suosivan pieniä tai keskikokoisia arvoyhtiöitä. Eli näyttää edelleen pitävän paikkansa tuo jo 90-luvulla löydetty EMH-anomalia. Samoin alkuvuoden tulos viittaa siihen, että aikaisemminkin pätenyt hyvä menesty suhdannejakson alussa olisi toistumassa.
Timon listan kriteereissä
yhtiön markkina-arvo ei vaikuta ollenkaan. Toisaalta, se saattaa olla implisiittisesti vaikuttava asia siten, että käytetyt kriteerit ovat helpompia saada hyvälle tasolle pienillä kuin isommilla firmoilla. Ja itse asiassa, Hgin pörssissä ei montaa oikeasti suurta firmaa olekaan, mutta asia on tietysti määrittelykysymys. Esim. Jenkkilässä aika yleisesti tunnutaan pitävän pieninä firmoina kaikkia, joiden markkina-arvo on alle 2 miljardia dollaria.
Koska toisaalta haluan saada pikkufirmoissa piilevän suuremman potentiaalin positioista irti ja toisaalta välttää niiden suurempaa riskiä, olen valinnut kompromissin, että en välitä markkina-arvosta ollenkaan. Tämähän aiheuttaa myös sen, että ainakin Hgin pörssissä olevia kaupankäyntiaktiivisuuden mittarilla muumioituneita osakkeita tulee silloin tällöin listan simulointisalkkuun, vaikka todellisuudessa niitä voisi olla vaikea ostaa tai myydä järkevää määrää juuri sillä hinnalla, mitä simuloinnissa väitän. Oletan toistaiseksi, että tämä virhe on pieni, eikä haittaa salkun simulointia liikaa.