As Oy:n lainamarginaaleista.

Olen jo jonkun aikaa ihmetellyt asunto-osakeyhtiöiden kohonneita lainamarginaaleja. Varsinkin sitä miksi ne ovat nousseet korkeammiksi kuin yksityisen ihmisen lainamarginaali asuntoasioissa. Minulla on aiheeseen vähän, jos ollenkaan vastauksia. Ikäviä epäilyksiä sitäkin enemmän.

Kummalle tulee todennäköisesti ennemmin maksuhäiriö, taloyhtiölle vai yksityiselle ihmiselle?

Onko pankkien rivien välistä luettavissa, että tällainen kehitys voisi olla tulossa ja yksityisen kanssa on helpompi painia (realisoida) kuin taloyhtiön kohdalla?

Halutaanko ihmiset vahvemmin pankin liekaan asuntonsa osalta?

Mikäli asukas ei saa myynnissä ottamaansa remontilainaa hinnassa takaisin jääkö mieluummin asuntoonsa? Johtaako tällainen kehitys asuntokauppojen määrän laskuun?

Todennäköisesti kyse on kuitenkin hetkellisestä markkinahäiriöstä. Siinä missä osakesäästäjät kyttäävät ostojen starttia uskoisin myös pankkien haluvan kasvattaa markkinaosuuttaan jahka markkinailmasto tästä selkiää. Milläs sitä muuten kuin kilpailulla. Marginaaleista.

Related Posts

Salkun rakenne

Piksun ammattilaisten omat henkilökohtaiset salkut esittelyssä

Piksun analyysit osion viisi salkkua tarjoavat julkisuuteen oikeiden ammattilaisten henkilökohtaiset salkut:

SERGION LISTA

”Sergion lista” keskittyy pohjoismaiden ja USA:n markkinoille.  Sergion listalle valitaan yrityksiä, jotka saavat hyviä

Salkun rakenne Sijoittaminen

Vahvan taseen omaavat yritykset ovat kriisinkestäviä

Suomalaisten yritysten kriisinkestävyydestä saa vertailukelpoista tietoa tutkimalla Piksun ”TYÖKALUT -> TASETIETOJA”  osiota. Suhdeluvut, kuten omavaraisuusaste, maksuvalmius, liikearvosuhde, nettovelkaantumisaste ja nettovelkojen suhde markkina-arvoon antavat tietoa erityisesti