Venäjän talous putoaa!

Venäjän talous putoaa ennustettua lujempaa. Teollisuustuotanto putoaa. Rakentaminen putoaa. Vähittäiskauppa putoaa hiukan hitaammin. En mainitse lukuja, mutta ne ovat sen verran suuria, että suomalaisilla toimijoilla on syytä huoleen.

 1. Vähemmän kauttakuljetuksia
 2. Vähemmän ruokaa Suomesta
 3. Vähemmän kulutustavaroita
 4. Vähemmän autoja
 5. Vähemmän asuntoja
 6. Vähemmän akkojen ja ukkojen hepeneitä
 7. Vähemmän elektroniiikaa
 8. Vähemmän ulkomaanmatkoja

Hyvänä uutisena pidän tarvetta lisätä omaa tuotantoaan. Venäläiset tarvitsevat töitä ja vientituotteita. Suomalaisten tulisi panostaa tuotantovälineiden, koneiden ja laitteiden myyntiin.

Maailma muuttuu tämän rakennemuutoksen aikana enemmän kuin aavistammekaan. Kun ruplan arvo laskee, venäläinen tuotantotalous kehittyy. Meidän on oltava valppaina kärkkymässä tuotantolinjojen toimitussopimuksia.

Lama ei ole ikuinen, nyt pitää panostaa suhteiden rakentamiseen.

Venäjän ja USA:n taloudenpidossa on yhtäläisyyksiä. Dollarin ja ruplan arvon heikkeneminen johtaa rakennemuutokseen, johon meidän pitää sopeutua NYT!

 

2 thoughts on “Venäjän talous putoaa!

 1. Kari Liuhto Kalevassa
  Kalevassa näytti olleen Venäjästä kirjoitus, jossa on haastateltu Turun kauppakorkeakoulun Venäjän kaupan professoria Kari Liuhtoa.
  Kannatta kiinnittää huomio loppulauseeseen, jonka mukaan venäläispankit ovat valtiolta saamansa tukirahat heti maasta ulos. Liuhto: ”Mitä enemmän Venäjän valtio on mukana talouselämässä, sitä tehottomampaa se näyttää olevan.”
  http://www.kaleva.fi/plus/Maatushka_vahtii_öljyä_ja_dollareita_781147+0

 2. Valta ja Bisnes

  Venäjän poliittiset päättäjät halusivat vähentää rikkaiden oligarkkien valtaa ja päätyivät siihen, että Putinista on käytännössä tullut luonnonvarabisnesten pomo.

  Tämä kriisi osoittaa, onko Putinista yritysjohtajaksi?

  Vallan mekanismit hän tuntee. Mutta miten sujuu Putinilta leadership?

Comments are closed.

Related Posts

Sijoittaminen

Johtavat AI-yhtiöt

Tekoäly on nyt joka paikassa ja vähän samanlainen taikasana kuin Internet oli pari vuosikymmentä sitten. Lähdin tutkimaan johtavia AI-firmoja. Kannattaako niihin vielä sijoittaa?

Kokeile tekoälyn käyttöä