Venäjän talous putoaa!

Venäjän talous putoaa ennustettua lujempaa. Teollisuustuotanto putoaa. Rakentaminen putoaa. Vähittäiskauppa putoaa hiukan hitaammin. En mainitse lukuja, mutta ne ovat sen verran suuria, että suomalaisilla toimijoilla on syytä huoleen.

 1. Vähemmän kauttakuljetuksia
 2. Vähemmän ruokaa Suomesta
 3. Vähemmän kulutustavaroita
 4. Vähemmän autoja
 5. Vähemmän asuntoja
 6. Vähemmän akkojen ja ukkojen hepeneitä
 7. Vähemmän elektroniiikaa
 8. Vähemmän ulkomaanmatkoja

Hyvänä uutisena pidän tarvetta lisätä omaa tuotantoaan. Venäläiset tarvitsevat töitä ja vientituotteita. Suomalaisten tulisi panostaa tuotantovälineiden, koneiden ja laitteiden myyntiin.

Maailma muuttuu tämän rakennemuutoksen aikana enemmän kuin aavistammekaan. Kun ruplan arvo laskee, venäläinen tuotantotalous kehittyy. Meidän on oltava valppaina kärkkymässä tuotantolinjojen toimitussopimuksia.

Lama ei ole ikuinen, nyt pitää panostaa suhteiden rakentamiseen.

Venäjän ja USA:n taloudenpidossa on yhtäläisyyksiä. Dollarin ja ruplan arvon heikkeneminen johtaa rakennemuutokseen, johon meidän pitää sopeutua NYT!

 

2 thoughts on “Venäjän talous putoaa!

 1. Kari Liuhto Kalevassa
  Kalevassa näytti olleen Venäjästä kirjoitus, jossa on haastateltu Turun kauppakorkeakoulun Venäjän kaupan professoria Kari Liuhtoa.
  Kannatta kiinnittää huomio loppulauseeseen, jonka mukaan venäläispankit ovat valtiolta saamansa tukirahat heti maasta ulos. Liuhto: ”Mitä enemmän Venäjän valtio on mukana talouselämässä, sitä tehottomampaa se näyttää olevan.”
  http://www.kaleva.fi/plus/Maatushka_vahtii_öljyä_ja_dollareita_781147+0

 2. Valta ja Bisnes

  Venäjän poliittiset päättäjät halusivat vähentää rikkaiden oligarkkien valtaa ja päätyivät siihen, että Putinista on käytännössä tullut luonnonvarabisnesten pomo.

  Tämä kriisi osoittaa, onko Putinista yritysjohtajaksi?

  Vallan mekanismit hän tuntee. Mutta miten sujuu Putinilta leadership?

Comments are closed.

Related Posts

M2-rahavaranto EU:ssa
Yhteiskunta

Ylilyöntien aikakausi?

2020-luku on alkanut monessa mielessä ikävästi. Suomessa vuosikymmen alkoi vähälumisimmalla talvella yli vuosisataan, mikä nosti ilmastonmuutoskeskustelua hetkeksi pöydälle. Talven vähälumisuus jäi kuitenkin huomionaiheena nopeasti taka-alalle,

Sijoittaminen

Sijoittamisen teoria ja käytäntö

Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju on vuosien ajan kirjoittanut korostetun paljon säännöllisestä osakkeiden ostamisesta, allokaatiosta, osinkojen merkityksestä, korkoa korolle –efektistä ja osinkoa kasvattavista firmoista, osinkoaristokraateista.

Oksaharjun kunniaksi

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com