Lehmänkieli tarjolla Lusissa

Osuuspankin kiinteistökeskuksessa olisi tarjolla "Hyvin hoidettu 8,79 ha:n metsätila hyvien kulkuyhteyksien päässä."

Metsäkiinteistöllä on muuhun omaisuuteen verrattuna sellainen etu, että metsä kasvaa niin lasku- kuin noususuhdanteissa.
 
Ajo-ohje: Heinolan P-liittymästä 4-tietä pohjoiseen n. 6km ja rampista n:o 26 Jyväskylä/Hartola suuntaan. Aja noin 6km ja käänny heti levähdyspaikan jälkeen oikealle Palajärventielle. Sitä noin 700m ja jatka viitan Lehmänkieli suuntaan vielä n. 800 m ja olet tilan rajalla.
 

4 thoughts on “Lehmänkieli tarjolla Lusissa

 1. Metsäpalstoista

  Joskus 4-7 v. sitten tramppasimme eräitä palstoja ~40 km. säteellä Turusta. Kokemukset:

  – Välittäjän ohjeet olivat tyyliä "punaisesta puurakennuksesta oikealle", mutta olikin valkoinen tiilitalo

  – Luontaisessa uudistamisessa perikunnat olivat antaneet kasvaa roskapuuta taimikon päälle

  – Hinnat yläkanttiin

  – "Myynnin" takana oli tarve selvittää markinahinta perikunnalle, mikä eräässä tapauksessa suoraan sanottiinkin.  

  JV

   

 2. Oletko pitänyt metsäsi kunnossa

  Erityisesti on syytä varoa aarniseppään (Crepidophorus mutilatus), se näyttää olevan korkeimman hallinto-oikeuden erityisessä suojeluksessa. Mutta on niitä muitakin varottavia eläimiä, jotka luetellaan tuossa oikeuden päätöksessä
  http://www.kho.fi/paatokset/45877.htm

  KHO:2009:21
  Vuosikirjanumero KHO:2009:21
  Antopäivä 23.2.2009
  Taltionumero 402
  Diaarinumero 3427/1/07
  Luonnonsuojelulaki – Luonnonmuistomerkki – Tammi – Rauhoituksen lakkauttaminen – Erityisesti suojeltavan lajin säilymiselle tärkeän esiintymispaikan hävittäminen tai heikentäminen – Aarniseppä (Crepidophorus mutilatus)
  Luonnonsuojelulain 28 §:n 1 momentissa tarkoitettua luonnonmuistomerkin (tammen) rauhoituksen lakkauttamista koskevan asian ratkaisu riippui siitä, onko luonnonmuistomerkillä yhä, huolimatta sen huonokuntoisuudesta ja kaatumisriskistä, sellaista saman lain 23 §:ssä tarkoitettua tieteellistä arvoa tai muuta vastaavaa syytä, että rauhoitukselle on edelleen perusteita. Luonnonsuojelulain 28 §:n 1 momentin mukaisessa harkinnassa oli mahdollista ottaa huomioon myös se, että tammessa elää erityisesti suojeltava eliölaji riippumatta siitä, että sen säilymisen kannalta tärkeänä esiintymispaikkana oleva sama tammi voitaisiin myös alueellisen ympäristökeskuksen päätöksellä määrätä suojeltavaksi luonnonsuojelulain 47 §:n 3 momentin mukaisessa menettelyssä.
  1. Paljon on suojeltavaa maailmassa

    

   Kun linkin listaa katselee, niin mieleen tulee, että paljon turhaa työtä se kaikkein korkein tuomari on tehnyt. Listassa ovat “erittäin uhanalaiset kovakuoriaiset”, minkä lisäksi tulevat vielä mm. ”silmälläpidettävät kovakuoriaiset”. Rupeaa syyhyttämään jo ajatuskin pitää silmän päällä jotain kovakuoriaista.

   http://www.ymparisto.fi/default.asp?contentid=29784

    Myös mm. varpusia tule pitää silmällä. Ilkka Koivistoa tämä asia jossain TV-ohjelmassa nauratti.

   JV

 3. Metsä on kyllä ollut huono sijoitus kun puunjalostuksen tila

  ja näkymät ovat mitä ovat. Mutta pointti onkin siinä, että metsä suhteessa osakkeisiin onkin ollut sijoituksena aivan loistava parin viime vuoden ajan. En usko, että metsän arvo on romahtanut läheskään yhtäpaljon kuin osakkeiden.

Comments are closed.

Related Posts