Ostaisitko mahdottoman työn?

Kuinka usein tilaaja tietää mitä tilaa? Ymmärtää realiteetit työn määrästä ja siitä maksettavasta palkasta. Nähtyäni ohjelman Luupin alla / Likainen sairaala heräsi väistämättä kysymys kuinka alas hinnat voi kilpailuttaa?

ISS oli vastuussa siivouksesta. Jo uuden työntekijän perehdyttämisessä sanottiin ettei aika riitä kaikkeen mistä tilaaja maksaa. Sopimuksia ei näytetty. Oli sairaalan johtajan sana vastaan siivousyrityksen tekemättömiä töitä. En usko, että asia on noin mustavalkoinen. Sopimukset ovat monimutkaisia kuvioita, kun palvelu pitäisi saada halvalla ja palvelusta pitää karsia jotain, että halpuus toteutuu.

Onko laadun huononeminen tuottavan osakkeen kääntöpuoli? Milloin huono työnjälki kääntyy yritystä vastaan vai annetaanko aina vähän enemmän periksi. Ei jakseta vaatia mistä on maksettu.

Aloja on varmaan turha alkaa luettelemaan.

Onko tässä toisaalta sauma pienille yrityksille? Myydä laadusta tinkimätöntä työnjälkeä vähälle maksukykyiselle joukolle.

Tänään viimeksi on uutisoitu miten talous on lähtenyt nousuun. Pysyväänkin? Miten mahtaa olla laadun kanssa.

3 thoughts on “Ostaisitko mahdottoman työn?

  1. Normaalia kansankapitalismia

    Tämä on ihan normaalia kansankapitalismia. Kun suurempi määrä suomalaisista siirtyy osakkeenomistajiksi enemmistön tahto ja poliittinen paine siirtyy ajamaan yritysten tuloksia ja osinkoja. Siinä sivussa mummot paskoo vanhainkodissa likaisiin vaippoihin ja lapsille ei ole koulukirjoja, kun säätetään. Esim. se 3000 euron APS-lainan tuki olisi voitu käyttää tällaisten asioiden hoitoon, mutta sillä rahoitettiin uusien asuntojen ostoja. Tämä taas menee pankkien ja rakennusliikkeiden tuloksiin.

    Kaikkihan on maassa kuitenkin hyvin kun pörssi vihertää, eikö vain?

  2. Yksityinen ja julkinen…

    … yhdistyvät kuin tuli ja vesi. En ole koskaan pitänyt kok:n ajamasta yksityistämisestä. Monesti se tarkoittaa esim. kotiavustajien osalta sitä, että kunnalliset kotiavustajat työllistyvät taasen palveluseteleitten jakamisessa eli puuhasteluun sidottu kokonaistyövoima kasvaa.

    Julkisesta kilpailuttamisesta sanoi minulle yksityisen rakennusteollisuuden edustaja: "Urakka annetaan yleensä alimman tarjouksen tehneelle, mihin siihenkin julkisella sektorilla on velvoitteensa. Vähälle huomiolle jäävät tarjouksen tekijän puhdas historia, yrityksen takana olevat luonnolliset henkilöt, aiemmat referenssit ja työn laatu."     

    http://www.piksu.net/node/1016

     

    T. Juha

    1. ”Artisti maksaa”

      Eli tässä julkisen sektorin härdellissä veronmaksaja. Kilpailijalle voi olla kannattavaakin sen häsääjän voitto. Ne kun joutuu teettämään korjaukset kalliimmalla osaajalla tuntitöinä.

      jousimies

Comments are closed.

Related Posts