Se analyysi tiesi paikkansa, osa II

 

J. A Sandels

 

Edelleenkin viitaten Runebergin Sandelsin suuhun panemiin sanoihin totean Pohjola Pankin jo toukokuussa 2009 esittäneen oikeansuuntaisia näkemyksiä suomalaisesta metalliteollisuudesta.

Taseeltaan vahva Rautaruukki (gearing 10 %:n paikkeilla) on ollut ainakin vuoden verran monessa sijoitussuosituksessa mukana.

Kuitenkin jo toukokuussa Pohjola antoi sijoitusstrategiakatsauksessaan Rautaruukille “vähennä”-suosituksen.

Toukokuussa Pohjola arvioi Rautaruukin tuloksen painuvan tappiolliseksi, minkä lisäksi teräsmasuuneille ensi vuonna tehtävät suuret peruskorjaukset rasittavat tulosta. Lisäksi yksi masuuni on vuorottelut yhteen laskien puolisen vuotta pois tuotannosta. Edelleenkin Rautaruukin katsottiin saavuttaneen kurssinousunsa rajat ja ne ylittäneensä.

“Lisää”-suosituksen sai taseeltaan heikompi Outokumpu (gearing noin 40 %). Perusteena on lyhyesti sanoen se, että Pohjola arvioi Outokummusta löytyvän vahvempaa vipua kuin Rautaruukista.

Rautaruukin osavuosikatsauksen tiedämme ja kohta tiedämme myös Outokummun kvartaalituloksen.

Kirjoittaja omistaa kaikkien kolmen tekstissä mainitun yrityksen osakkeita.

 

2 thoughts on “Se analyysi tiesi paikkansa, osa II

  1. Vaan Timon listalla

    Piksu sivuston pistämätön OMXH osakkeisiin kantaa ottava Timon lista on seuraamallani ajalla pitänyt sekä Rautaruukkia että Outokumpua ylihinnoiteltuna.

    Eli jo ennen toukokuista Pohjola Pankin takinkääntöä esim. huhtikuun lopussa Timon listalla reilusti ylihinnoiteltuina oli OMXH suurista yhtiöistä lähinnä pelkästään metsäteollisuusyhtiöt ja nämä kaksi perusteollisuusyhtiötä.

Comments are closed.

Related Posts

Lajittelematon

Neste ei kelpaa vielä

Neste kuuluu suomalaisten suosikkiosakkeisiin, mutta voimakkaasti syklisenä se ei ole helppo tapaus. Tuloskunto heittelee kuten yleensä energiasektorilla.

Biopolttoaineet ovat muuttaneet Nestettä, mutta eivät poistaneet sen suhdanneherkkyyttä.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com