Sijoitukset USA:n osakkeisiin on ollut turvasatama

 

Tässä taas raporttia siitä miten valuuttakurssikorjatut indeksit eri markkina-alueilla ovat pärjänneet viimeisen kolmen kuukauden aikana.

Oheisesta kuviosta näkee että:

  • USA:n osakkeet (Dow Jones Industrial (sininen)) ovat pärjänneet parhaiten; laskua on vajaa kymmenen prosenttia
  • Muut teollisuus- ja kuluttaja- tuotteista merkittävästi riippuvaiset maat: Japani (punainen), Singapore (vihr.), Kiina(kelt.), Ruotsi(turkoosi), ovat laskeneet noin 20% 
  • Raaka-aineita vievät maat: Etelä-Amerikka(ruskea), Venäjä (vaalean vihr), ovat laskeneet yli 30% ja ovat edelleen syöksyssä

Kolmen kuukauden periodi antaa melko hyvän kuvan trendistä ja osakkeita kannattaa ostaa sitten kun kolmen kuukauden trendissä näkyy muutos parempaan. Tämä alla olevat käyrästö ei anna vielä toiveita paremmasta. Mutta osakemarkkinoiden käänne tulee usein juuri silloin kun sitä vähiten odottaa. Tosin viime viikolla julkaistut uusimmat sentimentti-inidkaattorit olivat aika synkkää luettavaa – ostopääliköiden odotukset olivat pudonneet sekä globaalisti (JP Morgan) että USA:ssa (ISM).

 

Related Posts

Lajittelematon

Neste ei kelpaa vielä

Neste kuuluu suomalaisten suosikkiosakkeisiin, mutta voimakkaasti syklisenä se ei ole helppo tapaus. Tuloskunto heittelee kuten yleensä energiasektorilla.

Biopolttoaineet ovat muuttaneet Nestettä, mutta eivät poistaneet sen suhdanneherkkyyttä.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com