Sijoitukset USA:n osakkeisiin on ollut turvasatama

 

Tässä taas raporttia siitä miten valuuttakurssikorjatut indeksit eri markkina-alueilla ovat pärjänneet viimeisen kolmen kuukauden aikana.

Oheisesta kuviosta näkee että:

  • USA:n osakkeet (Dow Jones Industrial (sininen)) ovat pärjänneet parhaiten; laskua on vajaa kymmenen prosenttia
  • Muut teollisuus- ja kuluttaja- tuotteista merkittävästi riippuvaiset maat: Japani (punainen), Singapore (vihr.), Kiina(kelt.), Ruotsi(turkoosi), ovat laskeneet noin 20% 
  • Raaka-aineita vievät maat: Etelä-Amerikka(ruskea), Venäjä (vaalean vihr), ovat laskeneet yli 30% ja ovat edelleen syöksyssä

Kolmen kuukauden periodi antaa melko hyvän kuvan trendistä ja osakkeita kannattaa ostaa sitten kun kolmen kuukauden trendissä näkyy muutos parempaan. Tämä alla olevat käyrästö ei anna vielä toiveita paremmasta. Mutta osakemarkkinoiden käänne tulee usein juuri silloin kun sitä vähiten odottaa. Tosin viime viikolla julkaistut uusimmat sentimentti-inidkaattorit olivat aika synkkää luettavaa – ostopääliköiden odotukset olivat pudonneet sekä globaalisti (JP Morgan) että USA:ssa (ISM).

 

Related Posts

Sijoittaminen

Osakeseurannan päivitys

https://www.sinisaariconsulting.com/StockAnalysisTool.html

Tuloksista on n. 40% tullut ja päivitetty (Earnings Season Summary). Samalla päivitän 2023 ja 2024 ennusteet (Estimates).

Tähänastisista tuloksista suurin osa on mennyt odotusteni mukaan. Positiivisia

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com