Hyöty irti öljytuotannon huipusta

Peak Oil ilmiö eli maapallon öljytuotannon huipun ajoittuminen on eräs osin kiistanalainen kysymys, mutta kiistoista huolimatta sijoittaja voi hyötyä ilmiöstä. Piksun muilla sivuilla esitetty CXOADVISORY sivusto on tutkinut miten olisi tuottanut sijoitus yhtiöihin, joiden katsotaan hyötyvän Peak Oil ilmiöstä.
Sivuston ylläpitäjät valitsivat 71 osaketta, jotka oli esitetty alan kirjassa Profit from the Peak: The End of Oil and the Greatest Investment Event of the Century ja seuraavat miten sijoitus näihin yhtiöihin kehittyi vuodesta 2000 vuoden 2008 kesäkuuhun.
He huomioivat myös kaupankäyntikulut kolmella eri frekvenssiolettamuksella ja vertasivat sitten miten 1 dollari investoituna kyseisiin yhtiöihin (PFTP) olisi kehittynyt verrattuna laajaan yleisindeksiin S&P 500 (SPY) ja energia sektoriin (XLE).

Kuvassa on 71 Peak Oil listalla olevan yhtiön osakkeiden kurssikehitys (PFTP) kolmella eri kaupankäynnin kustannustasolla verrattuna yleisindeksiin S&P 500 (SPY) ja energia sektoriin (XLE).

Peak Oil osakevalikoima (PFTP) kehitys ja indeksit

Kirjoitus päätyy toteamaan, että esitetty laaja Peak Oil osakevalikoima on tarjonnut paremman tuoton kuin vertailuindeksit. Tosin sillä varauksella, että sijoitus on varsin herkkä aloitusvuodelle ja yksittäisille menestyksille ja häviöille.
 

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan