Kasvihuonekaasuja joka raosta

Maanantai 8.9.2008 on hyvä uutispäivä ilmastomuutokselle, Helsingin Sanomat oli löytänyt kaksi huolestuttavaa uutista aiheesta. Suomalaisten kesämökkeily talviakaan on yhtä pahasta kuin kaukomatka lentäen.

Maanantai 8.9.2008 on hyvä uutispäivä ilmastomuutokselle, Helsingin Sanomat oli löytänyt kaksi huolestuttavaa uutista aiheesta. Suomalaisten kesämökkeily talviakaan on yhtä pahasta kuin kaukomatka lentäen. Mökin lämmitys talvella ja matkat mökille aiheuttaa noin kolmen tonnin hiilidioksidipäästöt ja saman verran tuottaa edestakainen Thaimaan matka. Artikkelissa olleet, hämmästyttävän tarkat luvut olivat talvimökkeilylle 3145 kg ja Thaimaan matkalle 3463 kg.

Toinen HS uutinen kertoi että yksilötasolla voi ehkäistä ilmastonmuutosta pidättäytymällä lihan syönnistä. Uutisen kuvaama kansainvälisen ilmastopaneelin puheenjohtajan Rajendra Pachaurin mukaan jo yksi lihaton päivä viikossa hillitsee tehokkaasti ilmaston lämpiämistä.
Pachauria koskevan artikkelin lopussa on kuitenkin järkeenkäypä lainaus: ”On toteutettava vähennyksiä kaikilla talouden sektoreilla” Tämä tulisi huomioida muissakin energiaratkaisuissa, mikään yksittäinen keino tai ratkaisu ilmasto- ja energiaongelmiin ei ole riittävä tai kelvollinen, tarvitaan monia yhtäaikaisia toimia energiasektorin uudistamiseen. Muutoin ollaan Pol Potin Kambodzhan tai Ceausescun Romanian tilanteessa.
 

Related Posts