Timon listan päivitys

Päivityksessä tapahtui erittäin pieniä muutoksia listan kärkijoukkoon viikon takaiseen tilanteeseen verrattuna; QPR Software nousi sinne ja YIT tippui alemmas, pois nousupotentiaaliporukasta.

YIT meni myyntiin myös mallisalkusta ja tämä on oppikirjamainen esimerkki positiosta, jolle listan menetelmä toimi hyvin. YIT ostettiin salkkuun 13.3.2009 hintaan 4.89 ja myyntihinta oli 14.10. N. 9 kk:n sijoitukselle saatiin siis 188% voitto. Tämä myynti aiheuttaa myös mainittavan myyntivoittoveroseuraamuksen, joka näkyy mallisalkkuplotissa verot huomioivassa arvokäyrässä.

Yleisesti mallisalkku on hyvissä voimissa ja omalla uudella ennätystasolla jo useatta viikkoa. Hieno rajapyykki olisi voittaa mallisalkulla vertailuindeksi (OMXH25) tänä vuonna 100%-yksikköä, mutta joutunen tyytymään hieman sen alle jäävään lukemaan (nyt ~95%). Joka tapauksessa osakesäästäjän näkökulmasta kulunut vuosi tuntuu olleen suurinpiirtein yhtä omituinen kuin edellinenkin.

Listasivu: http://www.piksu.net/blogit/timo

Related Posts

Asunnot ja metsä

Asuntokauppaa

Aluksi silmäilin uutista, jonka mukaan as.oy. karhuaa nyttemmin konkurssiin menneeltä rakennusfirmalta noin miljoonaa euroa. Uutisessa ei mainittu as.oy:n nimeä, mutta hallituksen pj:n nimellä löytyi as.oy.