2 thoughts on “Indeksisijoittaminen vs. suora osakesijoittaminen, osa 2: kaupankäynti ja osakepoiminta

 1. Maailma katettu pöytä, siinä näet nälkäsi.

  Otsikko on Mirkka Rekolan aforismi joka saattaa kuvata myös sijoittavan mielenliikkeitä. Onhan monesti todettu, että sijoita vain sellaiseen jonka ymmärrät ja tunnet. Jos tuota ohjetta todella noudattaisi hommasta tulisi todella tylsää. Jo yhden toimialan seuraaminen ja ymmärtäminen kaikkine sykleineen on haastavaa. Jos osakepoimintaa harrastaa lienee ensimmäinen ehto tuntea edes yksi toimiala ja sen yritykset. Niistä yrityksistä lähtee seulomaan tilanteen mukaan voittajia ja häviäjiä. Homma ei välttämättä ole tylsää, mutta työntäyteistä ja tapahtumia vähän.

  Tätä vasten tuo indeksisijoittaminen lienee järjellisesti ja taloudellisesti suositeltavampaa. On taas eletty vuosi josta nousee todelliset sijoittajagurut. Mutta millä eväillä tuotot ovat tulleet. Tiedolla, taidolla vai tuurilla? Ehkä niitä kaikkia tarvitaan, mutta painopisteet saattavat vaihdella huomattavastikin henkilöstä toiseen.

  jousimies

  j.k. Onneksi olkoon… ja Rauhallista Joulua

  1. Kiitokset onnitteluista ja

   Kiitokset onnitteluista ja hyvää joulua!

    

Comments are closed.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan