VM pessimistisempi kuin OECD?

Mitä voi päätellä siitä että VM:n arvio Suomen BKT-kehityksestä on pessimistisempi kuin OECD:n? Yllensähän VM on "virallinen optimisti".

Homo Economicus epäilee että taustalla saattaa olla poliittisia tarkoitusperiä. Nyt pitää kansaan valaa riittävän vahva kriisitietoisuus jotta valtio voi ryhtyä ikäviin toimenpiteisiin.

Mitä nämä toimepiteet voisivat olla ja vaikuttavatko ne jollakin tavoin sijoittajan strategiaan?

Todennäköisimmät toimenpiteet liittynevät eläke-etuihin. Eläköitymsiikää pitää hilata yylös hinnalla millä hyvänsä. Etuuksia ja niiden kertymistä tiukennetaan. Nyt on siihen otollinen hetki. Ketkä siitä höytyvät?

  • Erilaiset kuntoutuspalvelut erikoisesti
  • Terveydenhoitoala yleensä

Toinen mahdollinen toimenpide on ALV:n korotus. Tämä iskee pahimiin vähittäiskauppaan kun kuluttajan ostovoima hiipuu. Eli ehkä kannattaa silti jättää Kesko ja Stocka väliin – ainakaan ei kannata kotimaan myynnin kasvun varaan laskea.

 

Related Posts

Yhteiskunta

Noin 40% kotitalouksista omistaa keskimäärin 6000€ varallisuutta/kotitalous

Tilastokeskuksen mukaan mediaanikotitaloudella oli 96 000 euroa nettovarallisuutta. Nettovarallisuuden reaaliarvo laski 21 prosenttia edellisestä, kolmen vuoden takaisesta tilastopäivityksestä ja kansa on nyt köyhimmillään 20 vuoteen.