Autonomisesti ohjautuva laivaliikenne toteutuu ennen maantieliikennettä

Tekesin Arktiset meret -ohjelman yhteyteen on perustettu autonomisen meriliikenteen ekosysteemihanke, jonka tavoite on luoda yhteinen kehitystiekartta autonomisen ja miehittämättömän meriliikenteen toteuttamiseksi.

Autonomisen meriliikenteen toteuttaminen on maantieliikenteen automatisointia helpompaa ja sen toteutuminen on realisitista.

Tavoitteena on luoda maailman ensimmäiset miehittämättömät merenkulun tuotteet, palvelut ja toimiva ekosysteemi vuoteen 2025 mennessä. Osana ekosysteemiä liikenne-ja viestintäministeriö sitoutuu tukemaan miehittämättömien alusten testausta Suomessa.

Ekosysteemin osapuolia ovat alansa johtavat yritykset, kuten Rolls Royce sekä lukuisat innovatiiviset ICT-alan yritykset.

Tekes on sitoutunut rahoittamaan autonomisen meriliikenteen ekosysteemin kehittämistä ja edistämään uusien innovaatioiden markkinoille tuloa tulevina vuosina.

”Erityisesti olemme innostuneita tuomaan yhteen Suomen maailmanluokan ICT-osaamisen ja meriteollisuuden vahvat toimijat. Projektissa syntyy uusia verkostoja ja uraauurtava yhteisö älykkäälle meriteollisuudelle”, sanoo ohjelmapäällikkö Piia Moilanen.

Käytännössä hankkeella luodaan edellytykset tehokkaalle yhteistyölle ja koordinoidut kehityshankkeet eri toimijoiden välillä yhteisen tiekartan toteuttamiseksi. Hankkeessa kytketään yhteen meriklusterin avaintoimijat, digitaalisten ratkaisujen toteuttajat sekä julkisen sektorin toimijat.

DIMECC Oy pelinrakentajana

Ekosysteemihankkeet tavoite on erittäin haastava ja sen saavuttaminen vaatii useiden toimijoiden tehokasta yhteistyötä. DIMECC Oy toimii teollisuuden valitsemana ekosysteemin pelirakentajana ja vastaa toimijoiden välisen tehokkaan yhteistyön ja konkreettisten tavoitteiden saavuttamisen.

DIMECC Oy on Suomen digitalisoituvan elinkeinoelämän innovaatioalusta, jonka toiminnassa on mukana yli 400 organisaatiota. DIMECC Oy:n taustalla ovat johtavat teollisuusyritykset ja toiminta kattaa laajasti niin meriteollisuuden kuin ICT- ja ohjelmistoteollisuuden.

 

Lisää tietoa:

Related Posts