Blogin lopetus

On tullut yli 2 v blogaamista täyteen. Blogin kirjoittaminen on ollut huvia ja omien ajatusten jäsentelyä tekstiä tehdessä. Jossakin vaiheessa blogaamista minusta alkoi tuntumaan siltä, että kertomiani asioita löytyi muualta. Välillä oli kyse itse asiasta ja välillä jossakin oli yhtäkkiä kieleltään samanlainen rakenne. Tämä kaikki on siis sattumaa.

No koska en pidä sattumista, johti se yhtenä syynä monen muun asian ohella siihen, että muutin kirjoitustyylini mahdollisimman "uniikiksi," kärjistetyksi ja näyttämään kevyttaloudelta. En nähnyt kesän 2010 jälkeen mitään järkeä kirjoittaa raskaita ja aikaa vieviä tekstejä avoimena nettiin. Etenkin ETF-rahastoista kirjoittamisen kohdalla en nähnyt tässä järkeä. Onhan itse niihin perehtyminenkin vaatinut aikaa. Nyt tietysti juuri, kun jostakin syytä päätin tehdä oikein ETF-kirjoituksen hiljattain, niin heti tuli taas viime viikolla sattuma.

Aika moneen asiaan on vastaukset ja voisi kirjoittaa vaikka mitä. Esim. yksi lukija esitti kysymyksen liittyen raaka-aineisiin sijoittaviin pörssinoteerattuihin rahastoihin ja siihen, että miten rahastot, jotka välttävät raaka-aine markkinoiden ongelmia. Tiedän analyysin eräässä tukimuksessa, joka läheisesti liittyy asiaan. Asiasta ei kerrota missään tukimuksen tiivistelmässä, mutta sen voi nähdä, jos katsoo tuloksia, jonka lisäksi siitä mainitaan lyhyesti tulostenkäsittelun yhteydessä. Asian voisi vielä yhdistää muihin asioihin, joita kirjallisuudesta on mahdollista löytää ja sen jälkeen käydä itse rahastojen esitteitä läpi ja vastaus löytyisi. Nyt tulee seuraava kysymys: miksi minä kirjoittaisin siitä?

Kyse ei ole vain rahasta, koska jos kirjoittaisin siitä, niin yhtäkkiä samainen asia saattaa löytyä jonkun "lääkärikirjaa" lukemalla "lääkäriksi" tulleen jutusta. Itse olisin siis tehnyt ensi työn ja koulutukseni ja työni vuoksi tuntenut tuntenut asian. Itse myös toki mielellään panostaisi juttuihin, mutta mitä ennemmän niihin panostaisi, sitä varmemmin ne sattuisi löytymään muualta. Ei siis järkeä kirjoittaa.

Kerran jo ensimmäisen tuotantokauden lopetin, mutta nyt vedän linjauksen, että en nettiin enään kirjoittele ilmaiseksi. Se teksti mitä tulee tulevaisuudessa, tulee jossakin toisessa muodossa ja alan nyt tyhjentämään blogiani. Toisaalta kyse ei ole mistään uudesta asiasta. Ensimmäisiä asioita, joita minulle väitöskirjaa tehdessäni sanottiin oli tutkimusten pitäminen salassa ennen, kuin niistä on jokin julkaisu tai näyttö, että keksintö tai idea kuuluu itselle. Mielestäni sama asia pätee jollakin tavalla nettiin kirjoittamisessa.

Sinänsä blogin kirjoittaminen oli mukavaa ja saadut kommentit auttoivat aina jalostamaan omia ajatuksiakin. Kiitos siis lukijoille!

7 thoughts on “Blogin lopetus

 1. Väsynyttä

  Olet myöskin ollut Piksun väsynein kolumnisti. Lähes aina kirjoituksistasi on paistanut minkä vuoksi kirjoitat tänne. MINÄ.

  Muista blogeista saa kuvan, että kirjoittajat haluavat jakaa vapaata informaatiota ja ajatuksiaan, sinä taas selkeästi etsit jotakin muuta. Mitä MINÄ tästä saan. Maailma on täynnä hyviä blogaajia, joilla on hyviä asioita sanottavana. Ehkä SINUN kannattaakin keskittyä johonkin muuhun kirjoittamisen alalajiin (oikeinkirjoitus yhtenä esimerkkinä).

   

  Älä ota tätä liian vakavasti, hyvä siitä tulee…

  1. MINÄ siellä MINÄ täällä

   No nyt pääset eroonwink

   Eiköhän jokseenkin ole selvä asia, että aika monelle blogi on mainos ja taustalle liittyy liiketoimintaa. Jokainen MINÄ tässä taloudessa joutuu miettimään mihin käyttää aikaa ja millä ajalla tienaa. MINÄ tässä kuitenkin olen tehnyt kahta työtä, joiden jälkeen en ehkä ole oikeinkirjoitusta käymään läpi, kun olen blogia kirjoitellut.

   Kyse on mielestäni laajemmasta asiasta, kun yhä useampi ekonomi ja insinööri on työttömänä ja samaan aikaan syötetään liukuhihnalta uusia. Voimme kysyä, että pitäiskö esim. näiden kaikkien kirjoittaa asiat ilmaiseksi nettiin ikään kuin jostakin ilosta ja sen jälkeen jonkin toimituksen uutisdeskissä saadaan juttuvinkkejä.

   Entä jos putkimies tulee tekemään remonttia tai vaikka kirvesmies rakentamaan taloa? Tekeekö MINÄ näitä hommia ilmaiseksi? Tätä asiaa kannattaa ihan miettiä.

   Ja kyllä ihan oikeasti se harmittaa, että toisten töihin ei viitata. Tulipa tästä vakava asiawink

   1.  

    Höh, ei blogia saa

     

    Höh, ei blogia saa tyhjentää! 

   2. Kuin?

    Saahan sitä blogin tyhjentää. Tilinkin saa ja pajatson, jos pystyy…

    jousimies

   3. Minä

    Ihan hyviä argumentteja ja pitävät paikkansa. Muista kuitenkin, ettei tätä faktaa tarvitse/kannata asiakkaan (lukijat, joissa potentiaalisia asiakkaita) naamaan hinkata. Asiakkaalle on hyvä jäädä mielikuva siitä, että teet tätä jostakin ylevämmästä syystä =)

    Referoinnin puute kyllä haisee…

 2. Kiitoksia

   

  Kiitoksia Jarkko blogeistasi. Olen seurannut niitä jo melkein alusta asti, mutta tunnukset Piksuun loin vasta luettuani viimeisimmän blogisi.

   

  Ihan ymmärrettävä ratkaisu kirjoittamasi perusteella ja ainakin minulta saat täyden tuen ratkaisulle. Tuskin tämä ketään kiinnostaa, mutta kuitenkin.. Tekstisi ovat olleet sitä luokkaa että moni niistä olisi valmis maksamaan.

   

  Onnea ja menestystä uusiin haasteisiin!

  1. Jatkosta

   Kiitoksia! Onhan se selvä asia, että en pysty olemaan kirjoittamatta tulevaisuudessa. On tässä koneella taas esim. sellainen artikkeli hiomisen alla kuin "Globalisaation ********" liittyen nyt nousevaan inflaatioon, joka taas liittyy Kiinan tilanteeseen ja rahan printtaamiseen. Mielestäni globaali markkinatilanne on äärimmäisen mielenkiintoinen, joten siksi hieman harmi lopettaa blogaaminen, mutta näin nykyisen tilanteen järjettömänä.

   Yksi vaihtoehto voisi olla jokin suljettu yhteisö tai lista, johon voi liittyä ja saada kirjoitukset sähköpostiin. Huomasin muuten myös, että olen/olin kirjoittanut blogiini enemmän materiaalia kuin väitöskirjaani, joten eiköhän merkinnöistäkin jotain isompia kokoelmiakin tule…

Comments are closed.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan