Börsveckan: Neljä ostosuositusta

…mutta eniten silti "odota" suosituksia.

 

Börsveckan suosittele ostoa: Active Biotech, Beijer Electronics, Elverket Vallentuna ja SJR viimeisimässä numerossaan. Odota-suosituksen saa sensijaan Artimplant, Karolinska Development, Mekonomen, MQ ja Nolato.

Nolato teki äsken markkinat yllättäneen tulosvaroituksen. Börsveckan on suositellut osaketta useaan otteeseen. Lehden analyytikot laskevat nyt ennusteitaan reilusti telekom-sketorille jota tulosavaroitus koski, mutta odottaa edelleen vahvaa kavua Medical-tulosalueella . Koko konsernilln liikevoitiksi ennustetaan n. 250 MSEK kuluvalle vuodelle 2011, eli EPS 7 SEK, p/e 10.9.  Tämä arvostustaso ei ole kovin korkea. Osinkotuotto on lisäksi korkea. Börsveckan uskoo kuitenkin osakekurssin matavan lähiaikoina, joten antaa neutraalin suostuksen lyhyellä tähtäimellä.

Beijer Electronics on aliarvostettu. Jos yhtiö pystyy 15% vuotuiseen kasvutavoitteeseensa 10% myyntikatteella on osakkeella huomattavasti nousuvaraa.  Voimakkain nousuajuri löytyy tulosalueella HMI joka kehittää operaattoriterminaaleja teollisuusproessessien ohjaukseen. Börsveckan ennustaa yhtiön kasvattavan voittoaan tänä vuonna tasolle EPS 17:50 SEK/osake, ja 20 SEK vuonna 2012.Tällöin olisi 280 SEK kurssi paikallaan, kun se tällä hetkellä on noin 220 SEK tasolla. Ehdotettu 3:1 splitti voisi vielä antaa osakkeelle lisäpotkua.

Active Biotech on tienhaarassa. MS-lääkeen Lauinimodin tutkimustuloksia odotetaan kongressissa Hawaiilla 9-16 huhtikuuta ja Börsveckan uskoo lääkelansaaraukseen USA:ssa ja Euroopassa 2012 tai 2013. 10% markkinaosuus ei ole mahdoton, mistä seuraisi n. 5 miljardin kruunun liikevaihto, josta yhtiön osuus on viidesosa, kun loput vie yhteistyökumppani TEVA. Lehti suosittaa ostoa, mutta huomauttaa että riskit ovat vielä korkeat.

Karolinska Development, KD on listautumassa Tukholman pörssiin. Yhtiöllä on kattava tutkimussalkku joista useat ovat menossa kliinisiin kokeisiin. Börsveckan suhtautuu neutraalisti osakeantiin. Pörssi on viime aikoina suhtatunut nuivasti listautujiin. Aivan yhtä hyvin voi odottaa ja ostaa osakkeet pörssistä.

First North-noteerattu henkilöstöyritys SJR on noussut 150% viime vuoden aikana, mutta on siitä huolimatta attraktiivinen. SJR on keskittynyt talous- pankki- ja finanssi-alalle joilla sillä on huomattava etu suurempiin alan toimijoihin verrattuna. Yhtiöllä on myös antelias osinkopolitiikka, vähintään 60% voitosta jaetaan osinkoina, viime vuosina 100%. Velattoman yhtiön markkina-arvo on 220 MSEK. Börsveckan ennustaa yhtiölle 25% vuosikasvua, ja 12% katetta . Tämä tarkoittaa EPS 5:60 SEK eli p/e 11. Jos kassvarat vähennetään on p/e 9. Jos haluaa löytää negatiisia asioita, niin osake ei ole kovin likviidi, riskitaso on korkeahko ja tiedostuspolitiikka ei ole kovin avoin. Börsveckan suosittelee kuitenkin ostoa.

Artimplantin kurssi hypähti yhtiön tiedottaessa että ohtiön Artelon CMC Soft -ohjelmisto lanseerataan Euroopassa. Lehden mukaan tämä on ylireaktio, yrityksellä on vielä pitkä matka kannattavaksi. Börsveckan ennustaa että näemme vielä uusia osakeanteja, eikä suosittele ostoa.

MQ:n Q2-raporrti 2010/11 ole kovin heikko. Osakekurssi on noteerauksen jälkeen laskenut 25%. P/e-suhde on noin 9, mutta Börsveckan näkee liian paljon epävarmuustekijöitä yhtiössä eikä suosittele ostoa.

Ruotsin ainoan noteeratun sähkölaitoksen Elverket Vallentuna:n liikevaihto on 468 MSEK. Yhtiöllä ei ol eomaa tuotantoa vaan ostaa sähkönsä Nordpool, melko suurta taitoa vaativa suoritus. Viime vuonna tässä ei onnistuttu. Eon on tehnyt yhtiöstä ostotarjouksen 2007. Kosintaan ei suotuttu, mutta Eonille jäi 42% omistusosuus. Ennen pitkää tulee uusi osttarjous, joten börsveckan suosittelee ostoa.

Mekonomen on pärjännyt ansaitusti hyvin pörsissä. Kurssituplaus vuodessa on kuitenkin jo melko paljon. Börsveckan uskoo nyt että lyhyellä tähtäimellä nousu on nähty..

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan