Börsveckan suosittelee neljää osaketta

Börsveckan antaa neljä ostosuositusta: Bahnhof, Dannemora Mineral, Kabe ja Medcap. Lehti on vähemmän innostunut Nibe:n, Oriflame:n, Nobia:n ja Swedish Match:in osakkeista.

Asuntovaunuyhtiö Kabe:lla on tase kunnossa ja finanssikriistä paulautuminen edessä. Säästötoimet tuottavat nyt tulosta. Vuodelle 2010 börsveckan ennustaa EPS 10:20 SEK, eli p/e 11. Jos käteisvarat vähennetään pörssiarvosta laskee p/e-suhde tasolle 9, mikä on melko halpaa hyvät näkymät huomioiden.

Nibe:n kasvu ei ole yhtä nopeaa kuin on totuttu. Lehden mielestä yhtiö on jo arvostettu täyteen arvoonsa ja kehoittaa odottamaan. Jos öljyn hinta pysyy yli 90 USD tasolla kurssissa on vielä nousupotentiaalia.

Nobia:n kurssi on noussut voimakkaasti viime vuoden aikana. Tehostustoimien takia lehti ennustaa vuodelle 2011 EPS 3:50 SEK ja vuodelle 2012  5 SEK. Näillä arvioilla yhtiön osake on jo arvostettu täyteen arvoonsa.

Oriflame:lla oli erittäin huono vuosi 2010. Myynti laski, euro heikkeni ja ylisatsus kampanjoihin johtivat tulosvaroitukseen. Börsveckan ei näe käännettä lähiaikoina.

Swedish Match:in  potentiaali rajoitettu. Yhtiön marginaalit ja tulos ovat kehittyneet mukavasti, mutta nyt odotukset ovat jo melko kovat. Kurssilla 197 SEK ja p/e-suhteella 16 Börsveckan poistaa vanhan ostosuosituksen ja laskee suostituksen tasolle odota.

Dannemora Mineral noteerataan First North-listalla. Sen pörssiarvo on n. 720 MSEK. Osake on noussut 25% vuodenvaihteen jälkeen kohoavien rautamalmin hintojen kirittämänä. Jos uskoo yhtiön ennakoimaan  35 USD/tonnin hintatasoon tienaa yhtiö 29SEK/osake vuonna 2013 kun päästään täyteen kapasiteettiin. 25% osakemäärän lisäys annissa laskisi EPS:n tasolle 23 SEK. Arvostustaso on ilmeisen alhainen kun tämä antaa nykykurssilla p/e 3 k.o. vuodelle.

Sijotusyhtiö Medcap, myös First North-listalla, on takanaan kaksi vahvaa osavuosikatsausta jotka osoittavat yhtiön olevan oikealla tiellä. Börveckan näkee merkkejä positiivisen kehityksen jaktumisesta. Yhtiö sijoittaa terveyssektorille ja suurin omistus on vammaisten apuvälineitä valmistava Abilia.

Netti- ja puhelinoperaattori Bahnhof, noterataan Aktietorget:lla. Arvostus on matala huolimatta valoisista ennusteista. Börsveckan uskoo yhtiön ennusteisiin ja suosittaa ostoa. Bahnhofin tavoitteena on 500 MSEK  liikevaihto 2012 10% katetasolla. Tästä seuraa EPS 3:50 SEK, jolloin p/e-suhde olisi 6,5.

Related Posts

Kirjat

Naapurineljännes

30.11. 1939 voittamaton puna-armeija (=ei voittoja) vyöryi Suomeen vapauttamaan nälkää näkeviä työläisiä sorron ikeestä. Puuhassa oli mukana suurta kansansuosiota nauttinut O-V Kuusinen ”hallituksineen”. Koska puna-armeija