Börsveckan: Viikon 7 osakesuositukset

Börsveckan antaa ostosuosituksen Astrazenecalle, Bilialle, H&M:lle , Micro Systemationille, New Wavelle, Notelle ja Poolialle. Precis Biometrics, Svedbergs ja norjalainen Telenor saavat "odota" leiman. Ainoa myyntisuositus annetaan suomalaiselle Marimekolle.

Bilian vuoden 2010 tulos oli loistava. Sekä tulos että osinko olivat hyviä ja toista vahvaa vuotta odotetaan. Uuusi toimitusjohtaja on rekrytoitu firman sisältä joten suuria mullistuksia ei odoteta. P/e-suhteella 8 ja 9 % osinkotuotolla ostosuosituksen anto ei ole vaikeaa.

Micro Systemation arvo on vaikea arvioida. Onko nopea kasvu vai laskevat marginaalit tärkemäpiä. Börsveckan kuitenkin painottaa 50% kasvua ja antaa ostosuosituksen.

New Wave on saanut talonsa kuntoon taloudellisesti ja alkanut taas kasvaa. Pitkään salkkuun hyvä valinta näillä hinnoilla. Kahden vaikean vuoden jälkeen voi yhtiö nyt saneerausten sijaan keskittyä kasvuun. Börsveckan ennustaa tälle vuodelle 4.50 SEK voittoa ja 15% kasvulla sekä 9% katteella tästä seuraa p/e 9.5. Edelleen hyvin kiinnostava tällä arvostustasolla.

Note on todella halpa tämän päivän kurssilla. Komponenttipula ja tuotanto-ongelmat voivat viivyttää palautumista. Börsveckan ennistaa 1.50 SEK EPS, eli p/e 6 . Halpaa on, mutta riskitkin ovat keksimääräistä korkeampia.

Poolialla on ollut ongelmia ulkomaantoiminnoissan, mutta ruotsissa sujuu sitäkin paremmin. Kun suhdanteet ovat Ruotsissa vahvoja volyymien ja katteiden pitäisi tänä vuonna nousta. Katetason nosto Proffice tasole neljään prosentiin pitäisi olla mahdollista. Näillä oletuksilla Poolia on aliarvostettu kilpailijoihin nähden.

Precise Biometrics ei saavuttanut läpimurtuo viime vuonna.  Precise Biometrics on visioyhtiö jota voi myös pitää arpalippuna. Voittomahdollisuudet ovat tosin nyt hieman viime vuotta paremmat.

Svedbergs kehitty hyvin, mutta nousevat korot ja kallistuva kruunu ovat uhkatekijöitä. Pienatalokauppa elpyy, mutta samalla tiukentuvat lainavaatimukset vähentävät talouksien remonttirahoja. Jos katetaso normalisoituu 17 prosenttiin  p/e laskee tasolle 18 ilman kasvuoletusta. Ellei Svedbergs olisi yritysostokandidaatti ja osinkotuotto olisi näin hyvä Börsveckan suosittelisi myyntiä. Nyt suositus on "odota".

Astrazeneca on nyt halvimmillaan syksyn 2009 jälkeen. Kurssia painaa Brilintan lanseerauksen myöhästyminen USA:ssa. Astrazenecan  p/e on alle 8 vuodelle 2011, alan matalimpia. Börsveckan suosittelee ostoa.

H&M:llä on ongelmia nousevien raaka-ainehintojen kanssa. Nämä ratekavat aikanaan, ja tämänhektinen p/e, hieman alle 19, on pitkänajan keskiarvoa matalampi. Vuoden tähtäimellä H&M on kiinnostava sijoituskohde.

Marimekon kurssi on lehden mielestä noussut liikaa ja antaa myyntisuosituksen.

Telenor on nyt melko korkealle hinnoiteltu eikä lehti näe nyt nousupotentiaalia..

Related Posts