Donald Trump:lla ei ole ystävämaita eikä länsimaista yhteisöä

Trump:n virkaanastujaispuhe (oikealla) on kuin Leninin puheet vuonna 1917, kansaan vetoava ja siinä vaaditaan valtaeliitin kaatamista ja valtaa kansalle. Donald Trump:n sanat hyödyntävät työläisvallankumouksen ilmapiiriä. Nuo sanat tekevät Trumpista vallankumousjohtajan, joka ei unohda kansaa.

Donald Trump:n sanat tekevät muista maista kilpailijoita ja korkeintaan sopimuskumppaneita. Mitään ystävyyttä ei ole. On vain USA:n ja sopimuskumppanin edut, joita pitää sovittaa yhteen.

Yksi asia on selvä. Donald Trump ei yllätä. Hän on johdonmukainen ja uskollinen linjalleen ja toistaa virkaanastujaispuheessaan vaalikamppanjansa teemat:

 1. Washingtonin eliitti on riistänyt kehityksen hedelmät tavallisilta kansalaisilta. Tehtävä on nyt siirtää valta takaisin kansalle. Hänen hallituksensa on kansan hallitus ja unohdettu kansa ei ole enää olemaan unohdettu.
 2. Yhdysvalltojen kansa on kurjistunut mutta kaikki tulee muuttumaan ja jatkossa USA on kansan maa. Valtio tulee jatkossa olemaan olemassa kansaansa varten.
 3. Meillä on kaikilla yhteinen kohtalo ja menestys edessämme.
 4. Olemme puolustaneet muita maita ja kuluttaneet miljardeja muualla. Siitä on tuleva loppu.
 5. Olemme tukeneet muiden maiden kukoistusta samaan aikaan kun oma infrastruktuuri on rappeutunut.  Jatkossa on aina oleva USA:n edut etusijalla. (ei ole yhteistä etua)
 6. USA alkaa jatkossa voittamaan takaisin työpaikat, kukoistuksen ja maa rakennetaan amerikkalaisilla työntekijöillä. USA on ystävä muiden kanssa, mutta vain jos USA:n edut toteutuvat.
 7. Kun jumalan kansa, USA, on yhtenevä niin se on täysin pysäyttämätön. Jumala suojelee USA:ta. Koko USA:n kansa on yhtenevä Jumalan kansa.
 8. Washingtoinin valtaeliitin, joka valittaa mutta ei tee mitään, aika on ohi.
 9. Yhdessä teemme USA:sta taas suuren. Jumala siunatkoon amerikkaa.

Monet ovat hieman kavahtaneet Trump:n vaalikampanjan aikana kuultuja tokaisuja. Nyt ainakin selvisi että niistä useimmat ovat totta.

4 thoughts on “Donald Trump:lla ei ole ystävämaita eikä länsimaista yhteisöä

 1. Populisti vaikka voissa paistaisi

  En tiedä mitä Trumpin puheelta odotin, mutta ei tuo ainakaan positiivisia yllätyksiä sisältänyt. Joku lähipiiristä voisi kertoa ukolle, että vaalikampanja on takana ja pitäisi puhua muillekin kuin potentiaalisille äänestäjille. Ei tuosta öykkäristä valtiomiestä tule.

  Hän julisti protektionismia vaalikampanjan hengessä, joten ainakin johdonmukaisuuden puutteesta miestä ei voi syyttää. Ei siitä kyllä hyvä seuraa, varsinkaan muiden mutta tuskin amerikkalaistenkaan kannalta. Protektionismin historia olisi pitkä ja komea, jos se toimisi. Pitkä se on, mutta surkea. Katsokaa nyt vaikka miten hyvin Venäjä on pärjännyt ”rangaistessaan” länsimaita vastapakotteillaan. 

  Heikki 

 2. Donald Trump päätyy Darth Waderin rooliin

  Hän tosiaan puhuu vain äänestäjilleen, alemman keskiluokan ihmisille, jotka kokevat että heidät on syrjäytetty menestyksestä. Mutta yli puolet amerikan kansasta jää täysin ulkopuolelle. Heidän on aivan mahdoton ymmärtää tai edes hyväksyä tätä presidenttiä.

  Trump tulee hyvästä syystä kokemaan että häneen ei luoteta, media on häntä vastaan ja ettei hänellä ole lähipiirinsä lisäksi tukijoita.  Niitä tukijoita ei oikeasti tule olemaan. Hän tulee olemaan presidenttinä vihamielisessä maailmassa jossa pitää puolustautua, hyökätä ja hallita voimalla. Hän päätyy aika lailla yksinäiseksi Darth Wader tyypiksi joka ei osaa hallita ylevillä mielikuvilla vaan enemmän presidentin auktoriteetilla ja Jumalan valitsemana.   

 3. Tuohon tyyliin

  Jotain tuommoista on valitettavasti edessä ilman suurta ihmettä. Tuo on ollut Trumpin tapa toimia liikemiehenä ja yleensä elämässä, eikä koira karvoistaan pääse 70-vuotiaana. Eikä virka ketään muuta, katsoo ketä tahansa, mutta vaikka Nixonia ja Lyndon Johnsonia. Otteet vain kovenivat vallan myötä. Eikä riittänyt enää virallinen valtakaan Nixonin tapauksessa.

  Ensimmäinen kiintoisa testi on Britannia, jolle Trump lupaa vauhdikasta ja ratkiriemukasta kauppaneuvottelua. Britit hihkuvat innosta jo, mutta ketähän Trump nyt sitten ajattelee väännössä -rakkaita brexitistejään ideologisista syistä vai rakkaita amerikkalaisia duunareitaan, jotka hän vakuuttaa asettavansa aina etusijalle Amerikan kanssa protektionistisessa ihmepolitiikassaan? Etsikää vastausta tästä kysymyksestä: kummat äänestävät USA:n vaaleissa?

  Heikki 

 4. Rogerskin muistuttaa kauppasotien tuhoavan kaikki

  Suursijoittaja Jim Rogers muistuttaa, että kauppasodissa ei ole voittajia, toisin kuin siihen torvet soittaen lähtevät aina kuvittelevat.

  http://www.marketwatch.com/story/investing-legend-jim-rogers-says-dump-stocks-if-trump-launches-trade-war-2017-01-20

  En ole Rogersin ihailija, hänen pessimistisiä markkina-analyysejaan siteerataan ahkerasti ja yleensä ne menevät metsään (hän on ennustanut jo vuosia pörssiromahdusta). Mutta tässä asiassa olen aivan samaa mieltä. Trump yliarvioi pokerikätensä. Jos hän nyt on tosissaan puheissaan, mistä senkään varmaksi tietää populistien kohdalla.

  Heikki

Comments are closed.

Related Posts