ETLA:n mukaan talouden laskusuhdanne on alkanut

Sijoittaminen Talous

ETLA ennustaa että useimpien toimialojen arvonlisä pienenee ensi vuonna ja että Suomi ajautuu taantumaan jo loppuvuonna. Sijoittajankin kannattaa kiinnittää huomiota majoitus ja ravitsemusalaan, kiinteistönhoitoon ja kuljetusalaan, ne ovat harvoja valopilkkuja muuten negatiivissävytteisissä ennusteluvuissa.

Etla arvioi Suomen ajautuvan lievään taantumaan kuluvan vuoden lopussa ja ensi vuoden bkt:n kasvu jää nollan tuntumaan.

‒ Vaikuttaa siltä, että talouden laskusuhdanne on alkanut. Euroalueen talous kasvoi vielä loppukesästä, mutta sen todennäköinen supistuminen vuoden lopussa aiheuttaa lisää ongelmia Suomelle. Samaan aikaan, inflaation myötä, kotitalouksien kulutuskysyntä vähenee. Kun tähän lisätään kysynnän väheneminen keskeisillä vientimarkkinoilla, meillä on aika hyvä käsitys siitä, miksi Suomi on vajoamassa taantumaan, toteaa Etlan ennustepäällikkö Päivi Puonti.

Pidemmällä aikajaksolla Suomen menestymiseen vaikuttaa yksilöiden mahdollisuus innovaatioilla, työllä ja opiskelulla vaikuttaa omaan ja perheensä hyvinvointiin. Yksilön mahdollisuudet vaikuttaa omaan menestykseensä ovat Suomessa muuta maailmaa alhaisempia ja tämä on keskeinen tekijä sille miksi elintasomme on jo kohta viidentoista vuoden aikana laskenut (piksu toimituksen huomio).

ETLA: toimialaennuste

 

One thought on “ETLA:n mukaan talouden laskusuhdanne on alkanut

  1. Risto Murto oli samoilla linjoilla kuin Päivi Puonti ja varoitteli YLE:n ohjelmassa sijoittajia: Tämä ei ole vielä tässä.
    Tarkoitti varmaan että nousevat korot ja päälle käyvä taantuma tulevat vielä aiheuttamaan sijoittajallekin lisää väpinää.

    Asiasta toiseen: On ihan kiva tyttö tuo Päivi Puonti.

Comments are closed.

Related Posts