Euroopan kuluttajien luottamus vahvistumassa

Kuluttajien luottamus nousi tammikuussa sekä euroalueella että EU:ssa kokonaisuudessan. Euroopan komission taloudellisten asioiden sihteeristö (Directorate-General for Economic and Financial Affairs; DG ECFIN) arvioi kuluttajien luottamuksen parantuneen edelleen helmikuussa.

Kuluttajien luottamus (Lähde: Euroopan komissio)

Kuluttajien luottamus kääntyi Tilastokeskuksen mukaan tammikuussa pirteään nousuun myös Suomessa. Onko käänne parempaan pysyvää? Näyttäisi siltä että käänne parempaan tapahtuu tämän kevään aikana. Euroopan rakenteellinen kasvunopeus, eli se kasvunopeus johon talous tasapainotilassaan asettuu, on suurin piirtein parin prosentin luokkaa. Voimme odottaa, että Euroopan talous palaa jollakin aikavälillä tälle rakenteelliselle kasvunopeudelle.

Pörssimarkkinoille tämä tarkoittaa hyvää. Osakkeiden hinnat ovat nykyiseen korkotasoon nähden melko vaatimattomat ja voimme odottaa osakkeiden kurssien melko varmasti säilyttävän nykyisen tasonsa. Ja jos talous kehittyy rauhallisesti ja ennustettavasti niin pientä nousuvaraakin saattaa syntyä.   

Related Posts

Sijoittaminen

EToron pörssilistautuminen

Eräs sijoittajan tärkeimmistä työkaluista urallaan on oikea kaupankäyntialusta. Oikean kaupankäyntialustan valitsemalla kykenet helpottamaan elämääsi ja sijoitusten tekemistä uskomattoman paljon, kun taas valitsemalla väärän alustan, rajoitat

Sijoittaminen

Norwegianin unelma haihtui

Monet piensijoittajat, etenkin kokemattomat, ravaavat kuraojaan kaatuneiden yhtiöiden perässä osakekurssin sukellettua taloudellisen tilanteen mukaisesti.

Halpuus houkuttaa, kuten surkeisiin kauppoihin aina ajautuvaa Sulo Viléniä takavuosien hittikomediassa Tankki