Euroopan teollisuus huolehtii muita paremmin ympäristöstä

Euroopan unionin (EU27) kasvihuonekaasujen päästöt ovat pienentyneet vuodesta 2004 alkaen. Euroopan  päästöt ovat vain puolet Kiinan päästöistä ja huomattavasti pienemmät kuin USA:n. Tämä siitä huolimatta, että EU27 on maailman suurin talousmahti.  Euroopan teollisuus on suurista talousalueista puhtainta selviää Eurostat:n raportista:  Climate_change_-_driving_forces.

EU 27 alueen kasvihuonekaasujen päästöt ja väestö (Lähde: Eurostat)

2 thoughts on “Euroopan teollisuus huolehtii muita paremmin ympäristöstä

 1. Hiilidioksidi talteen. Tämä on jymyjuttu!

  Tekniikka ja Talous

  Raportti

  Tuula Laatikainen, 13.5.2011, 6:55

   

  Ilmastouhka peruttu? Suomalais­keksintö pelastaa maailman

   

  Suomalainen tiedemies Matti Nurmia uskoo kehittäneensä maailman lämpenemistä ratkaisevasti jarruttavan keksinnön, hiilidioksidin neutraloinnin, kertoo tänään perjantaina ilmestynyt Tekniikka&Talous-lehti.

  ”Neutraloinnin tekee yksinkertaiseksi se, ettei talteenotettua hiilidioksidia tarvitse kuljettaa mihinkään varastoitavaksi”, Nurmia sanoo. Fortum ja TVO luopuivat jo hiilidioksidin talteenoton ja varastoinnin kehittämisestä Meri-Porissa sen kalleuden takia.

  Suomalaisyhtiö Cuycha Innovation vie Nurmian kehittämää patentoitua tekniikkaa maailmalle. Pilottilaitos nousee Etelä-Afrikkaan ensi kesänä. Cuychan toimitusjohtaja Ilkka Nurmia on allekirjoittamassa sopimuksia pilottilaitoksesta näinä päivinä Etelä-Afrikassa.

   

  terv. ToTo-Esa

   

 2. Eurooppa on vienyt päästötkin Kiinaan

  Economist kirjoittaa että usein unohdetaan esim. eurooppalaisia kuluttajia varten tehtyjen tuotteiden päästöt. Silloin tilanne on huomattavasti huonompi kuin ylläolevat tilastot antavat olettaa. CO2-intensiivinen tuotanto on siirretty pois euroopasta esim. Kiinaan. Jos lasketaankin päästöt per kuluttaja – eikä sen mukaan missä savupiippu sijaitsee – huomaamme että eurooppalaiset kaasuttavat enemmän CO2:ta kuin ennen.

Comments are closed.

Related Posts

Sijoittaminen

Osakeseurannan päivitys

https://www.sinisaariconsulting.com/StockAnalysisTool.html

Olen päivittänyt tulosennusteita 2021 ja 2022 niille joiden tulos on jo tullut.

Lisäsin uuden välilehden (Multiple Criteria Ranking) jossa laitan firmoja eri faktoreiden mukaan järjestykseen ja

Sijoittaminen

Alibaba on pilkkahintainen

Poliittiset myrskyt eivät horjuttaneet Alibaban kasvua

Raporttikauden jännitykselläkin odotettu osari tulee Alibabalta. Kauppajätti on saanut markkinoilla kylmää kyytiä vähän kaikkien kiinalaisten yhtiöiden tapaan Kiinan hallituksen raivatessa

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com