Euroopan teollisuus huolehtii muita paremmin ympäristöstä

Euroopan unionin (EU27) kasvihuonekaasujen päästöt ovat pienentyneet vuodesta 2004 alkaen. Euroopan  päästöt ovat vain puolet Kiinan päästöistä ja huomattavasti pienemmät kuin USA:n. Tämä siitä huolimatta, että EU27 on maailman suurin talousmahti.  Euroopan teollisuus on suurista talousalueista puhtainta selviää Eurostat:n raportista:  Climate_change_-_driving_forces.

EU 27 alueen kasvihuonekaasujen päästöt ja väestö (Lähde: Eurostat)

2 thoughts on “Euroopan teollisuus huolehtii muita paremmin ympäristöstä

 1. Hiilidioksidi talteen. Tämä on jymyjuttu!

  Tekniikka ja Talous

  Raportti

  Tuula Laatikainen, 13.5.2011, 6:55

   

  Ilmastouhka peruttu? Suomalais­keksintö pelastaa maailman

   

  Suomalainen tiedemies Matti Nurmia uskoo kehittäneensä maailman lämpenemistä ratkaisevasti jarruttavan keksinnön, hiilidioksidin neutraloinnin, kertoo tänään perjantaina ilmestynyt Tekniikka&Talous-lehti.

  ”Neutraloinnin tekee yksinkertaiseksi se, ettei talteenotettua hiilidioksidia tarvitse kuljettaa mihinkään varastoitavaksi”, Nurmia sanoo. Fortum ja TVO luopuivat jo hiilidioksidin talteenoton ja varastoinnin kehittämisestä Meri-Porissa sen kalleuden takia.

  Suomalaisyhtiö Cuycha Innovation vie Nurmian kehittämää patentoitua tekniikkaa maailmalle. Pilottilaitos nousee Etelä-Afrikkaan ensi kesänä. Cuychan toimitusjohtaja Ilkka Nurmia on allekirjoittamassa sopimuksia pilottilaitoksesta näinä päivinä Etelä-Afrikassa.

   

  terv. ToTo-Esa

   

 2. Eurooppa on vienyt päästötkin Kiinaan

  Economist kirjoittaa että usein unohdetaan esim. eurooppalaisia kuluttajia varten tehtyjen tuotteiden päästöt. Silloin tilanne on huomattavasti huonompi kuin ylläolevat tilastot antavat olettaa. CO2-intensiivinen tuotanto on siirretty pois euroopasta esim. Kiinaan. Jos lasketaankin päästöt per kuluttaja – eikä sen mukaan missä savupiippu sijaitsee – huomaamme että eurooppalaiset kaasuttavat enemmän CO2:ta kuin ennen.

Comments are closed.

Related Posts