Eurooppa, Japani, Korea ja USA ovat patentoinnin suurvaltoja

Eurooppa, Japani, Korea ja USA ovat patentoinnin suurvaltoja selviää ChartsBin tuottamasta kartasta, jossa kuvataan patenttihakemuksissa mainittujen henkilöiden kotimaa. Kiina ja erityisesti Intia eivät vielä ole kehittäneet merkittävää omaa  aineettomien oikeuksien pääomaa.

Patentinhakijoiden kotipaikat (Lähde: Chartsbin.com)

Suuri patenttien määrä kertoo yhteiskunnan omistamiseen liittyvien käsitteiden ja toimintatapojen kehittyneisyydestä ja ripeä patentointi ennustaa ainakin jossakin määrin myös taloudellisen kilpailukyvyn säilymistä.

 

2 thoughts on “Eurooppa, Japani, Korea ja USA ovat patentoinnin suurvaltoja

  1. Suomi, Espanja, Kanada ja Australia samanlaisia patentoinnissa

    Suomi, Espanja, Kanada, Ukraina ja Australia näyttää olevan suurin piirtein samalla tasolla patenttien tuottamisen suhteen (kappalemäärässä). Italia näyttäisi olevan kaksi kertaa suomea suurempi patenttimaa ja Venäjä on itse asiassa patentoinnin suurvalta. Siellä tehtaillaan viisi kertaa suomea enemmän patentteja.

  2. Taaksepäin katsova indikaattori

     

    Mielenkiintoinen ja havainnollinen esitys 15 vuoden aikana myönnetyistä patenteista, mutta valitettavan staattinen tai oikeaistaan taaksepäin katsova. Takakeno tulee siitä, että esityksen pohjana on käytetty myönnettyjä patentteja eikä patenttihakemuksia.

    Toki varsinainen yksioikeus liittyy nimenomaan myönnettyyn patenttiin, mutta ongelmana on  patenttihakemusten pitkät käsittelyajat. Kun patentin myöntämiseen menee 3-6 vuotta, on tuollaiset tilastot auttamattoman vanhoja jo syntyessään.

    Esimerkkinä nouseva Kiina, jonka patenttiviraston vuosikertomuksesta ilmenee, että vuonna 2010 myönnettiin 80000 patenttia kotimaiselle hakijalle. Nyt kiinalaisten 15 vuoden patenttikanta olisi noin 330 000 patenttia, jolla se ohittaa Venäjän (kuvassa oli 293 111 patenttia).

    Kiinan patentoinnin noususta on kuvaava Tieto Oy:n Gilman Grundyn haastattelu ChinaLaw Blogissa.

    Valitettavasti SIPOn englanninkieliset tilastosivut eivät toimi tällä hetkellä, mutta sieltä voi käydä katsomassa kuinka valtavia kiinalaisten hakemusmäärät ovat. Oman arvioni mukaan kiinalaiset ovat alkuvuodesta ohittaneet jätettyjen hakemusten määrässä amerikkalaiset ja samaan näyttää päätyneen muutkin arvioijat.

     

Comments are closed.

Related Posts

"Minä voinkin ottaa nämä rahat"
Yhteiskunta

Mikro- ja makrotason horisontaaliset tulonsiirrot

Terve yhteiskunta pitää huolta kaikista jäsenistään. Siihen tarvitaan myös tulonsiirtoja. Perinteisesti oikeistossa tulonsiirtoja pyritään kutistamaan kun taas vasemmistossa niitä halutaan lisätä. Tulonsiirrot ovat tarpeellisia, mutta

Sijoittaminen

Suomalaisten yritysten tunnusluvut löytyvät piksun työkalut valikosta

Suomalaisten yritysten tunnusluvut on laskettu valmiiksi piksun TYÖKALUT -> ARVOSTUSKERTOIMIA sivulle:

S/P%  =  (S)ales per (P)rice.    Liikevaihto suhteessa markkina-arvoon (milj.) prosentteina. Joidenkin yritysten tekemä lisäarvo

Yhteiskunta

Yrittäjästatuksella (esim toiminimellä) toimimista helpotetaan ja sähköiset alustat voivat tarjota yrittäjästatuksella toimiville urakoita

Euroopan unioni on säätänyt alustatyödirektiivin, jonka mukaan alustatyötä (ja muita urakoita) tulee voida tehdä niin yrittäjänä kuin työsuhteessakin.

Monet maat, kuten Suomi, ovat pyrkineet pakottamaan kansalaisiaan