Eurooppa on maailman suosituin loma- ja samaistumiskohde

Eurooppa ja euroopplaisuus on monien ihmisten unelmien ja mielikuvien toivemaa. Ihmiset matkustavat tänne kaikkialta maailmasta kokemaan osallisuutta arvokaaseen yhteiseen identiteettiimme, meidän yhteiseen globaaliin kulttuuriperintöömme. Tästä kokemuksesta halutaan maksaa ja Eurooppa on maailman turismin ykköskohde. Tänne tullaan viettämään laatuaikaa.


Maailman suosituimmat lomakohteet (Lähde:  via chartsbin.com)

Etelä-Euroopan maiden (Ranska, Espanja, Italia, Kreikka, Turkki) merkitys tämän Eurooppalaisen identiteetin vetovoiman luomisessa on ylivoimaista. Ja me kaikki hyödymme tästä. Eurooppalaisuus yhdistetään maailmalla arvokkaaseen samaistumiskohteeseen ja tästä assosiaatiosta hyötyvät myös pohjois-Euroopan maat. Tuotteemme menevät parmmin kaupaksi ja johtamisosaamistamme arvostetaan maailmalla.

Kulttuuriperinnön mielikuva-arvot ovat kestäviä. Eurooppa on ollut turismin suurvalta jo sadan vuoden ajan. Uuden kulttuurillisen magneetin, vetovoimaisen miljöön, syntyminen kestää yleensä pitkään, joskus jopa sata vuotta. Brandinrakennustyö on näiltä osin pitkäjänteistä työtä. Yritysten bradinrakennus tai brandin tuhoutuminen vie yleensä muutamia kymmeniä vuosia. Top 100 tuotemerkkiä maailmassa muuttuu harvoin. Ja kulttuurialueiden kohdalla muutosprosessi on tätäkin hitaampaa.

Vetovoima seuraa ajan kanssa yleensä valtaa, sen symboleja ja vaurautta. Ja valta, kunnioitus taas seuraa loppujen lopuksi siitä, että toiminta on arvostavaa, systemaattista, selkeää ja avointa. Pitää toivoa että eurooppalaisuus osaa tukea näiden arvojen toteutumista.

2 thoughts on “Eurooppa on maailman suosituin loma- ja samaistumiskohde

  1. 50 kpl in United States (top 100)

    Joku osaa!

  2. Samansuuntaiseen johtopäätökseen

    olen minäkin päätynyt. Nyt suitsutetaan että Eurooppa on (taloudellisen) tuhon oma ja kehittyvät taloudet jyräävät. Pitkällä juoksulla Eurooppa on kuitenkin vahvoilla myös taloudessa juuri sen takia, että Euroopalla on merkittävä etumatka päätöksenteon avoimuudessa, selkeydessä ja johdonmukaisuudessa. Näiden fundamenttien kilpailuetujen kopiointi kehittyviin talouksiin ei taida onnistua lähimmän 50v sisällä (joitain poikkeuksia lukuunottamatta).

Comments are closed.

Related Posts

Sijoittaminen

UNH ei vähästä horju

Suosittelen aina laajaa hajautusta, koska yksittäisiä yhtiöitä voivat kohdata mitä mielikuvituksellisimmat miinat – vaikkapa rikollisuus eri muodoissaan. Sairasvakuutusjätti United Healthin kimppuun kävi venäläinen hakkeriryhmä tavoitteenaan