Omat Rahat Katsaus: Euroalueelle vai kasvumarkkinoille?

Salkkusivu jossa enemmän tietoja

Arvonmuutokset: Vuoden alusta +7.2%,  alusta (27-05-2010) +18.1%, 1 vuosi +3.7% 

Yleistä: Menneet kaksi viikkoa eivät omalta osaltani mennet putkeen:

-Markkinat osoitautuivat liian volatiileiksi OMX-futuurien kohdalla jopa 4% etäsiyydellä stop-loss toimeksiannolle. Positio sulkeutui ja tappiota tuli.

-Telefonica kertoi lopettavansa vähäksi aikaa osingonmaksun ja osinkofutuureissa tuli takkiin.
-Supermario vihjaisi jotakin epämääräistä siitä että kaikki tarpeellinen tehdään, ja euro lähti vanvistumaan rokottaen muissa valuutoissa noteerattujen arvopapereiden arvoa. 
EURUSD-kurssi. Tämä käyrä on keskeinen salkun arvon määräytymisessä. Laskeva käyrä nostaa salkun arvoa koska muut kuin euroissa noteearut arvopaperit kallistuvat.
Samaa "turvalliset"piironginlaatikossa olevat eurosetelit ja Helsingin sijoituskaksio menettävät arvoaan suhteessa ulkomailmaan.
 
Strategia:
 
En usko euron vahvistumisen jatkuvan kovin pitkään. Miksi lupaus toimepiteistä joiden pitäisi alentaa euron arvoa kannattelisivat sitä? Positiivista on ainoastaan tulkinnanvarainen epävarmuuden vähäneminen. Valuutta-tarkastelu kehoittaa Myymään AUD, JPY, SGD ja SEK-sijoituksia. "Luvallisia" ostovaluuttoja ovat Euro, CHF, NOK ja Koruna.
 
Taalakevennys ottaa siis nyt ainakin tauon. Seuraavaksi menee myyntiin viimeinen aussipapaeri Patties food. Tilalle voisi ottaa Espanjalaista Duro Felgueraa tai kurssin vielä laskiessa vanhaa tuttua Marine Harvest:ia. MHG onkin tippunut jo jonkun verran huippukurssistaan yli 4.4 NOK alle neljän. Ei vielä mikään erikoistarjousarvostus, saisi mielellään vielä laskea hieman lisää.
 
 

 
Salkkutapahtumat 2 vko:
 
Myyty: Citigroup, Marubeni näin keventäen USD ja JPY-positioita 
 
Lisätty: Michelin , Carlo Gavazzi, Vidrala
 
Osingot: Netcare, Lewis Group
 
Muuta: Great wall motor H1 tulos on mukavan näköinen. Myynti kasvoi 29% ja eps oli 0.78 RMB (+18%). 
 
Telefonica kertoi luopuvansa osingonmaksusta tänä vuonna ja lupasi vuoden 2013 toisella puoliskolla puoolet osinkojen nykytasosta. Tämä sai osinkofutuurit joissa minulla on positio 2015-sarjassa (FEXDZ5) voimakkaaseen laskuun. Voin olla väärässä, mutta en edelleenkään usko osinkosumman tippuvan yli 20% vuonna 2015 nykytilaan verrattuna, joten otin lisää k.o. futuuria.
 
Bilia raportoi myynnin ja kannattavuuden heikentyneen Q2. Lasku oli hieman odotettua voimakkaampi, joten tulos ajoi kurssin laskun. Automyynti ja huoltotoiminta on heikentynyt erityisesti Ruotsissa ja Tanskassa. Norjassa sensijaan menee vielä hyvin. Osakekohtainen tulos H1 oli 3.4 SEK (10.1). Kassavirta on sensijaan vahvistunut. Loppuvuoden myynnin odotetaan olevan viimevuotista hieman heikompaa. Johto on ryhtynyt toimenpiteisiin kustannusten laskemiseksi, joten osake jatkaa salkussa.
 
Michelin Raportoi myös mukavilla numeroilla jossa kokonaismyynti kasvoi H1 2012 6% edellisvuoteen verrattuna huolimatta heikosta kysynnästä euroopassa, Aasian ja amerikan henkilöautomarkkinoiden vetäessä paremmin, samoin kuin erikoisrenkaat.
 
Salkun Nousijat (2 vko): Oriental Watch (+14.1%), Supergroup (+13.0%), Great Wall MOtor (+11.9%), Michelin (+10.4%)
 
Salkun Laskijat (2 vko):  China Yurun Food (-20.3%), SIPH (-10.5%), 361 degrees (-6.8%)
 
 
 

Related Posts

Kirjat

Naapurineljännes

30.11. 1939 voittamaton puna-armeija (=ei voittoja) vyöryi Suomeen vapauttamaan nälkää näkeviä työläisiä sorron ikeestä. Puuhassa oli mukana suurta kansansuosiota nauttinut O-V Kuusinen ”hallituksineen”. Koska puna-armeija