Fortum

Sijoittaminen

Markkinat liioittelevat aina. Pari vuotta sitten etsittiin mikroskoopilla osaketta, jolta tosin puuttui tappioitten takia PE-luku, mutta tulevaisuus näytti ruusuiselta.

Nyt ostotilaisuuksia ei huomata, vaikka ne kävelevät porstuassa vastaan keppi kummassakin kädessä.

Olen lupausteni mukaan ostanut Fortumia, pe:na osinko irtoaa. Osake on halpa kaikilla mahdollisilla mittareilla verrokkeihinsa nähden ja riskit ovat täysin lauenneita ja siis hinnoiteltuja.

Edelleen juuri tällaisina aikoina kannattaisi uskoa tarinoita korkoa korolle-efektistä eikä miettiä, että huomenna osaketta ei voi myydä tuplahintaan.

Kuvassa on unkarilainen generaattori vuodelta 1886. Saisikohan Fortum tuon, kun maksaisi tarpeeksi monta miljardia?

6 thoughts on “Fortum

  1. Myin valtion epämääräisten yritysjärjestelyiden ja Venäjän ja Uniperin myötä. Luottamus meni. En osta enää takaisin.

    1. Uniperin ostajat johtavat nykyään Nokiaa, sinne se epäluottamus kannattaisi kohdistaa. Minä kiersin Fortumin kaukaa 10 vuotta, mutta tuskin nykyjohto nyt ihan muutamassa kuukaudessa ennättää mitään kovin isoa ostaa.

      1. Minä olen aprikoinut, millä keinolla Uniper-miinaa valmistelemassa ollut nykyjohto edelleen jatkaa tehtävässään. Onko siellä jotain tulenarkaa tietoa poliitikkojen ja johtavien virkamiesten roolista katastrofeissa? Tietoa, joka julkitullessaan aiheuttaisi aseman menetyksiä?

    1. 👍Tässä ne tärkeimmät syyt tulevatkin miksi Fortum ei enää kiinnosta minua.

Comments are closed.

Related Posts