Hajautus

Itselläni on näkemys, joka voi olla hyvin vääräkin, että hajautus ymmärretään aivan liian suppeasti. Mikäli olemme löytäneet jonkun anomalian joka johtuu massakäyttäytymisestä, niin se ilmiö pitää silloin löytyä monista eri huutokaupalla löytyvistä tuotteista. Mikäli joku, vaikka 200 päivän keskiarvon ylitys löytyy vain Yhdysvaltojen osakemarkkinoilta, mutta ei Saksan, niin minun epäilys herää, että kyseessä on vain datan rääkkäämisen vuoksi löytynyt ilmiö. Ja jos löydämme tälläisen ilmiön niin se pitää löytyä myös raaka-aineista. 

Kaikissa strategioissa on se ikävä piirre, että joissakin markkinaolosuhteissa strategia menee tappiolliseksi. Siksi täytyy treidata useilla eri markkinoilla, jotta saamme tasaisen tulovirran. Laitoin tähän esimerkinomaisesti kolme markkinaa eli kaakao, kahvi ja DAX-indeksin. Ne eivät mene samaan suuntaan.

Kaakao, kahvi ja DAX

2 thoughts on “Hajautus

 1. Tasainen tulovirta

  Minä en ole koskaan ollut innostunut hajauttamisesta siihen liittyvien kohonneiden kulujen takia. Kuinka haluttava on "tasainen tulovirta"? Kumpi on parempi: tasainen satanen kuussa vai epätasaiset 5000tonnin voitot+3500 tappiot vuodessa. Hajauttamisen vaihtoehto on säästämisen opetteleminen: otat pienemmällä hajautuksella itsellesi isommat (vähemmän tasaiset tulot), sitten kun tuo isompi voitto osuu kohdalle niin laitat sen (käteisenä) säästöön ja sieltä säästöstä valutat itsellesi sitä haluamaasi "tasaista tuloa".

  1. Tasainen tulovirta

   Tiedossa oleva tasainen tulovirta on hyvin olennainen asia. Jos saat Oletetaan että sinulla on kaksi salkku jotka etenevät seuravasti:

    

   Salkulla 2 sinulla on nelinkertainen tuotto verrattuna salkkuun 1. Mutta jos vivutat salkkua 1 vaikka kymmnekertaisesti sinä saatkin salkulla 1  nelinkertaisen tuoton verrattuna salkkuun 2 ja edelleen drawdown on pienempi salkulla 1. Pelkällä tuotolla ei ole mitään väliä vaan heilunnalla korjatulla tuotolla!

Comments are closed.

Related Posts

Sijoittaminen

Osakeseurannan päivitys

https://www.sinisaariconsulting.com/StockAnalysisTool.html

Olen päivittänyt tulosennusteita 2021 ja 2022 niille joiden tulos on jo tullut.

Lisäsin uuden välilehden (Multiple Criteria Ranking) jossa laitan firmoja eri faktoreiden mukaan järjestykseen ja

Sijoittaminen

Alibaba on pilkkahintainen

Poliittiset myrskyt eivät horjuttaneet Alibaban kasvua

Raporttikauden jännitykselläkin odotettu osari tulee Alibabalta. Kauppajätti on saanut markkinoilla kylmää kyytiä vähän kaikkien kiinalaisten yhtiöiden tapaan Kiinan hallituksen raivatessa

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com