Helmikuun makrotalouskatsaus videona
Keskustelijoina Kai Nyman ja Ari Hakkarainen (www.klaava.fi); Toteutus: Ville Lindfors (Originaali Oy)
Keskustelijoina Kai Nyman ja Ari Hakkarainen (www.klaava.fi); Toteutus: Ville Lindfors (Originaali Oy)
Comments are closed.
Olen varmaan vuoden hankkinut kirjoitusta aiheesta madonluvut kiinteistösektorille. Ehkä vastoin jonkun käsitystä en ole mikään S/M –tyyppi, vaikka kirjoituksistani sellaista voisi kenties joskus olettaakin. Siksi
Neste kuuluu suomalaisten suosikkiosakkeisiin, mutta voimakkaasti syklisenä se ei ole helppo tapaus. Tuloskunto heittelee kuten yleensä energiasektorilla.
Biopolttoaineet ovat muuttaneet Nestettä, mutta eivät poistaneet sen suhdanneherkkyyttä.
Loma-asuntojen kauppa on hiljentynyt ja reaaliset, inflaatiokorjatut hinnat laskevat selviää Maanmittauslaitoksen kauppahintatilastosta. Korona-aika (2020-2021) piristi kysyntää, mutta sen jälkeen hinnat ovat jatkaneet laskuaan. Alkuvuoden 2023
Saksalaisen IFO instituutin suhdannekello kertoo, että talous on heikkoa (Saksaksi: Krise), mutta odotukset tulevasta ovat hitaasti parantuneet jo viime syksystä alkaen.
Saksalaisen IFO instituutin mittaama suhdannekello
Kiva video
Kaitsu, oli kiva tavata eilen Tivit-seminaarissa Espoossa. Kuuntelin äsken videon ja pidin siitä, miten rauhallisesti ja ymmärrettävästi jutustelitte makrotalousasioista. Juttelimme eilen ideoista, joilla houkutella lisää lukijoita Piksuun.
Pohdinnat talouselämän "Seiskasta" veisivät Piksua ihan toiseen suuntaan. Se saattaisi verottaa seriöösin tiedon etsijöitä. Koskettelimme myös "Talousjuorupalstan" kehittämistä. Ehkä senkin pitäisi toimia erillisenä osastona? Muutokset ovat vaikeita. Piksu ei ole vielä iällä pilattu, mutta valitun linjan muuttaminen vaatii harkintaa.
Palaan tähän aihepiiriin myöhemmin vaikkapa omassa blogissani. Mihin suuntaan talousjournalismin pitäisi kulkea?