Helsingin pörssin alakulosta

Kevyttä Sijoittaminen Talous

Helsingin pörssin alakulosta:

Suomessa etsitään asioissa vikaa usein itsessä liiankin helposti. Ehkä olemme sittenkin talousasioissa ”normaaleja” eurooppalaisia tai pohjoismaisia menestyjiä..

Tutkin asiaa tilaston avulla, josta ilmeni että Helsingin pörssin yritysten ulkomaalaisuusomistus oli tippunut vuonna 2023 edelliseen vuoteen verrattuna yllättävänkin ripeästi.

Huolestuttavinta on se, että Euroclear Finlandin luvuissa eniten oli tiputtu kuluvan vuoden kesällä, eli tilaston uusimpia lukuja seurattaessa https://www.euroclear.com/finland/fi/statistics/foreign-ownership-in-Finnish-companies.html.

Uusimmat luvut varsinkin heinäkuussa 2023 oli huolestuttavia edelliseen vuoteen nähden. Vuonna 2022 ulkomaiset osuudet kasvoivat, kun tänä vuonna ne tippuivat.

Äkkiseltään lienee parasta todeta asiasta, että ” Suomen osakemarkkinan kiinnostavuus on reunamarkkinan tapaan huono ja kehittymässä huolestuttavaan suuntaan”. Lienee todettavissa, että tämä on yksi syy Helsingin pörssin alakuloon tänä vuonna.

Reunamarkkina

One thought on “Helsingin pörssin alakulosta

  1. Ulkomaalaiset ovat joskus aiemmin myyneet suomalaisia osakkeita siinä vaiheessa kun hätä on suurin – pohjilta.

    Oltaisiinko nyt siis lähestymässä pohjia? Epäilen. Luulen että ulkomaalaiset myyvät sen takia että korot nousevat ja ulkomaalaiset haluavat, ihan niin kuin sanot, vähentää reunamarkkinariskiä ja siirtää rahoja turvallisempiin korkorahastoihin.

Vastaa

Related Posts