HYPO: Asuntomarkkina heikkenee päivä päivältä

Suomen Hypoteekkiyhdistys ja Suomen AsuntoHypoPankki Oy:n Q3/2011 asuntomarkkinoiden tilanneanalyysin mukaan asuntojen hintakehityksen lakipiste osui viime kesäkuuhun. Kohti syksyä valtiovelkakriisin vaikutuksen ovat päivä päivältä heikentäneet asuntomarkkinanäkymää. Analyysin pisteissä muutos näkyy pisteiden laskuna, + 145 pisteeseen (+ 14,5 %).

HYPO:n asuntomarkkinaindeksi (Lähde: HYPO:n Q3 asuntomarkkina-analyysi)

Kuluttajilla luottamus pohjamudissa, lähes vuoden 2008 tasolla

Valtiovelkakriisin pitkittyminen nostaa jo luottolamauhkaa esiin Asuntomarkkina toimii vielä kohtuullisen hyvin.

Uusia asuntoja valmistuu varsin paljon loppuvuonna ja ensi vuoden alussa. Pahimmillaan rakennuttajat voivat ryhtyä lykkäämään uusia asuntoaloituksia ja siitä aiheutuisi ongelmia pääkaupunkiseudun tulevaisuuden asuntokehitykselle jossa muutenkin tuotantomäärät ovat olleet liian pieniä. Toistaiseksi vielä kuitenkaan asuntoaloituksien lykkäyksiä ei onneksi ole nähty.

Valtiovelkakriisin pitkittyminen tuo koko ajan lisää pilviä lähitulevaisuuden näkymiin. Seurauksiltaan pahin ruma sana, joka jo kärkkyy nurkan takana, on luottolaman uhka.

Asuminen kallistuu, korjausvelka painaa ja markkinanäkymä heikkenee

Hallituksella ei toimia metropolialueen suuriin asumisen ja liikenteen ongelmiin. Pääkaupunkiseudun asuntomarkkinoiden ja liikenteen ongelmien ratkaisuksi on useita vuosia puhuttu metropolialueen strategian valmistelemisesta näiden asioiden osalta. Toimia ei kuitenkaan ole näköpiirissä. Nyt uusi maailmalta tuleva valtiovelkakriisi

Related Posts

Sijoittaminen

Osakeseurannan päivitys

https://www.sinisaariconsulting.com/StockAnalysisTool.html

Olen päivittänyt tulosennusteita 2021 ja 2022 niille joiden tulos on jo tullut.

Lisäsin uuden välilehden (Multiple Criteria Ranking) jossa laitan firmoja eri faktoreiden mukaan järjestykseen ja

Sijoittaminen

Alibaba on pilkkahintainen

Poliittiset myrskyt eivät horjuttaneet Alibaban kasvua

Raporttikauden jännitykselläkin odotettu osari tulee Alibabalta. Kauppajätti on saanut markkinoilla kylmää kyytiä vähän kaikkien kiinalaisten yhtiöiden tapaan Kiinan hallituksen raivatessa

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com