IMF: Maailmantalous jatkaa kasvuaan – riskit kasautuvat

IMF:n kesäkuun maailmantaloudellisen katsauksen mukaan talous kasvaa, mutta maailmantalouden riskit hiljakseltaan kasvavat. Riskit johtuvat kehnon johtamisen aiheuttamista valtiontalouksien epätasapainoista ja kehittyvien maiden talouksien ylikuumenemisesta.

Kasvu on epätasaista ja kehittyneiden maiden taloudet ovat yllättävän heikkoja, kun taas kehittyvien maiden taloudet porskuttavat vahvasti eteenpäin.

IMF ei kuitenkaan usko merkittävään hidastumiseen ja ennustaa maailmantaloudelle 4…4,5% kasvua sekä tälle vuodelle, että myös vuodelle 2012.

Piksu toimituksen huomio:  Alkuvuodesta koettu pörssilasku jää väliaikaiseksi, jos IMF:n ennuste toteutuu. On kuitenkin otettava huomioon, että IMF välttelee huonojen ennusteiden antamista. Tämä johtuu siitä, että IMF kokee vastuuta maailmantaloudesta, eikä se halua antaa sellaista viestiä, joka pahentaisi tilannetta. Mutta toisaalta IMF on yleensä ollut oikeassa.

IMF:n koko raportti (englanninkielinen):  http://www.imf.org/external/pubs/ft/weo/2011/update/02/pdf/0611.pdf

IMF:n raportti videolla: (englanninkielinen):

Related Posts

Asunnot ja metsä

Oikotiestä

Olen käyttänyt varsin kauan ko.palvelua, ilmoitan vuokrattavat asunnot siellä ja tarkistan luottotiedot paketilla, jossa on ilmoituksen ja luottotietojen tarkistaminen samassa kokonaisuudessa.

Tuossa tekstissäni oudoksuin, miten LKV:t

Sijoittaminen

Kiinteistösijoittajan helmi

Korkea korkotaso koettelee monia sektoreita, ei vähiten pääomavaltaista kiinteistöalaa, jossa yhtiöt toimivat tyypillisesti reippaalla velkavivulla. Pörssihaukan jonosta lähdön saanut Kojamo joutui leikkaamaan kokonaan osinkonsa viime vuodelta.

Kustannuksia tilanne