IMF: Maailmantalous jatkaa kasvuaan – riskit kasautuvat

IMF:n kesäkuun maailmantaloudellisen katsauksen mukaan talous kasvaa, mutta maailmantalouden riskit hiljakseltaan kasvavat. Riskit johtuvat kehnon johtamisen aiheuttamista valtiontalouksien epätasapainoista ja kehittyvien maiden talouksien ylikuumenemisesta.

Kasvu on epätasaista ja kehittyneiden maiden taloudet ovat yllättävän heikkoja, kun taas kehittyvien maiden taloudet porskuttavat vahvasti eteenpäin.

IMF ei kuitenkaan usko merkittävään hidastumiseen ja ennustaa maailmantaloudelle 4…4,5% kasvua sekä tälle vuodelle, että myös vuodelle 2012.

Piksu toimituksen huomio:  Alkuvuodesta koettu pörssilasku jää väliaikaiseksi, jos IMF:n ennuste toteutuu. On kuitenkin otettava huomioon, että IMF välttelee huonojen ennusteiden antamista. Tämä johtuu siitä, että IMF kokee vastuuta maailmantaloudesta, eikä se halua antaa sellaista viestiä, joka pahentaisi tilannetta. Mutta toisaalta IMF on yleensä ollut oikeassa.

IMF:n koko raportti (englanninkielinen):  http://www.imf.org/external/pubs/ft/weo/2011/update/02/pdf/0611.pdf

IMF:n raportti videolla: (englanninkielinen):

Related Posts

Talous

Palvelujakin paleltaa jo

Koronan jälkeinen talous on venkoillut oudosti. Historiallisen elvytyksen buustaama kysyntäpiikki johti yhdessä vakavien tuotantohäiriöiden kanssa tarjontapulaan ja inflaatioon, joka alkoi jo kuukausia sitten näivettää teollisuutta.

Palvelujen

Sijoittaminen

Halvan rahan aikakausi

YLEn Areenasta löytyy hyvä dokumentti FEDin toiminnasta ja USAn talouskehityksestä finanssikriisistä tähän päivään.

https://areena.yle.fi/1-65378367

Dokumentissa tulee uusia näkökulmia myös liittyen kysymykseen omien osakkeiden ostosta. Tähän otetaan hieman

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com