IMF: Monia mustia joutsenia maailmantalouden vesissä

  IMF:n pääjohtaja Dominique Strauss-Kahn kertoi että maailmantalouden näkymiä varjostaa epävarmuus. Hän kertoi Washingtonissa, että "Monia mustia joutsenia ui nyt maailmantalouden vesissä". Kasvu on kovin epätasaista sekä maiden välillä että niiden sisällä.

Hän viittasi erityisesti Lähi-itään jossa menossa on "historiallinen muutos jossa kansalaiset etsivät vapautta ja oikeudenmukaisempaa taloudellisten resurssien jakautumista".

Kehittyneiden maiden talouskasvu on vielä liian alhainen ja työttömyys liian korkealla samalla kun kehittyvien maiden taloudet porskuttavat vahvassa kasvussa ja joutuvat käsittelemään ylikuumenemisen ongelmia. Matalan tulotason maat ovat osoittaneet huomattavaa palautumiskykyä, mutta joutuvat nyt kärsimään korkeista ruuan ja polttoaineen hinnoista. 

Lisää tietoa:  IMF Chief Calls for New Approach to Globalization

Related Posts

M2-rahavaranto EU:ssa
Yhteiskunta

Ylilyöntien aikakausi?

2020-luku on alkanut monessa mielessä ikävästi. Suomessa vuosikymmen alkoi vähälumisimmalla talvella yli vuosisataan, mikä nosti ilmastonmuutoskeskustelua hetkeksi pöydälle. Talven vähälumisuus jäi kuitenkin huomionaiheena nopeasti taka-alalle,

Sijoittaminen

Sijoittamisen teoria ja käytäntö

Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju on vuosien ajan kirjoittanut korostetun paljon säännöllisestä osakkeiden ostamisesta, allokaatiosta, osinkojen merkityksestä, korkoa korolle –efektistä ja osinkoa kasvattavista firmoista, osinkoaristokraateista.

Oksaharjun kunniaksi

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com