IMF: Monia mustia joutsenia maailmantalouden vesissä

  IMF:n pääjohtaja Dominique Strauss-Kahn kertoi että maailmantalouden näkymiä varjostaa epävarmuus. Hän kertoi Washingtonissa, että "Monia mustia joutsenia ui nyt maailmantalouden vesissä". Kasvu on kovin epätasaista sekä maiden välillä että niiden sisällä.

Hän viittasi erityisesti Lähi-itään jossa menossa on "historiallinen muutos jossa kansalaiset etsivät vapautta ja oikeudenmukaisempaa taloudellisten resurssien jakautumista".

Kehittyneiden maiden talouskasvu on vielä liian alhainen ja työttömyys liian korkealla samalla kun kehittyvien maiden taloudet porskuttavat vahvassa kasvussa ja joutuvat käsittelemään ylikuumenemisen ongelmia. Matalan tulotason maat ovat osoittaneet huomattavaa palautumiskykyä, mutta joutuvat nyt kärsimään korkeista ruuan ja polttoaineen hinnoista. 

Lisää tietoa:  IMF Chief Calls for New Approach to Globalization

Related Posts

Talous

Evergrande ei ole Lehman 2.0

Kiinalainen kiinteistöjätti savuaa pahanpäiväisesti

Tuoreen markkinapaniikin yleisimmin käytetyksi selitykseksi kapuaa Kiinan suurimman kiinteistöyhtiön Evergranden maksukyvyttömyys. Sillä on vaatimattomasti 300 miljardin velkavuori, josta erääntyy lähipäivinä usea miljardi.

Korkojaankaan

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com