Japani – onko oston paikka?

Japania koetelleen maan mittaushistorian suurimman maanjäristyksen seurauksena Nikkei 225 on laskenut n 18% 10.3 – 15.3. Samalla aikavälillä jeni on vahvistunut suhteessa dollariin ~ 2.5%. Japanin osakeindeksiä seuraavat dollarimääräiset ETF:t / rahastot EWJ, JOF ja JSC ovat laskeneet kriisin seurauksena noin 10%. Ero laskujen suuruudessa johtunee pääosin siitä, että em. rahastot eivät seuraa Nikkeitä vaan muita japanilaisia indeksejä.

Miksi sitten Japani voisi olla hyvä sijoituskohde?

– Tokio Stock Exchangen osakkeiden P/B mediaani on luokkaa 0.7-0.8

– Kriisin seurauksena markkinat voivat ylireagoida (kannattaa muistaa maksimi: sijoita silloin, kun pelko on suurin)

– Olisiko Japani tulevina vuosina vihdoinkin jättämässä taakseen deflaatiokierteen (keskuspankin voimakkaat tukitoimet ja suora rahan printtaus elvytystoimia varten mahdollisia)?

Jenin kurssi on eräs tärkeä tekijä. Jos se lähtee laskuun, on tämä positiivista japanilaisille osakkeille, mutta dollarimääräiset rahastot voivat kärsiä.

lähteet mm. http://seekingalpha.com/article/258098-japanese-equities-the-buy-of-the-decade

Related Posts

Sijoittaminen

EToron pörssilistautuminen

Eräs sijoittajan tärkeimmistä työkaluista urallaan on oikea kaupankäyntialusta. Oikean kaupankäyntialustan valitsemalla kykenet helpottamaan elämääsi ja sijoitusten tekemistä uskomattoman paljon, kun taas valitsemalla väärän alustan, rajoitat

Sijoittaminen

Norwegianin unelma haihtui

Monet piensijoittajat, etenkin kokemattomat, ravaavat kuraojaan kaatuneiden yhtiöiden perässä osakekurssin sukellettua taloudellisen tilanteen mukaisesti.

Halpuus houkuttaa, kuten surkeisiin kauppoihin aina ajautuvaa Sulo Viléniä takavuosien hittikomediassa Tankki