Japani – onko oston paikka?

Japania koetelleen maan mittaushistorian suurimman maanjäristyksen seurauksena Nikkei 225 on laskenut n 18% 10.3 – 15.3. Samalla aikavälillä jeni on vahvistunut suhteessa dollariin ~ 2.5%. Japanin osakeindeksiä seuraavat dollarimääräiset ETF:t / rahastot EWJ, JOF ja JSC ovat laskeneet kriisin seurauksena noin 10%. Ero laskujen suuruudessa johtunee pääosin siitä, että em. rahastot eivät seuraa Nikkeitä vaan muita japanilaisia indeksejä.

Miksi sitten Japani voisi olla hyvä sijoituskohde?

– Tokio Stock Exchangen osakkeiden P/B mediaani on luokkaa 0.7-0.8

– Kriisin seurauksena markkinat voivat ylireagoida (kannattaa muistaa maksimi: sijoita silloin, kun pelko on suurin)

– Olisiko Japani tulevina vuosina vihdoinkin jättämässä taakseen deflaatiokierteen (keskuspankin voimakkaat tukitoimet ja suora rahan printtaus elvytystoimia varten mahdollisia)?

Jenin kurssi on eräs tärkeä tekijä. Jos se lähtee laskuun, on tämä positiivista japanilaisille osakkeille, mutta dollarimääräiset rahastot voivat kärsiä.

lähteet mm. http://seekingalpha.com/article/258098-japanese-equities-the-buy-of-the-decade

Related Posts

M2-rahavaranto EU:ssa
Yhteiskunta

Ylilyöntien aikakausi?

2020-luku on alkanut monessa mielessä ikävästi. Suomessa vuosikymmen alkoi vähälumisimmalla talvella yli vuosisataan, mikä nosti ilmastonmuutoskeskustelua hetkeksi pöydälle. Talven vähälumisuus jäi kuitenkin huomionaiheena nopeasti taka-alalle,

Sijoittaminen

Sijoittamisen teoria ja käytäntö

Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju on vuosien ajan kirjoittanut korostetun paljon säännöllisestä osakkeiden ostamisesta, allokaatiosta, osinkojen merkityksestä, korkoa korolle –efektistä ja osinkoa kasvattavista firmoista, osinkoaristokraateista.

Oksaharjun kunniaksi

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com